Acțiunile Mastercard au scăzut, luni, după ce compania americană a avertizat că răspândirea coronavirusului ar putea afecta câștigurile din acest an, transmite CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Călătoriile transfrontaliere, precum și creșterea comerțului electronic transfrontalier, sunt afectate de coronavirus”, a declarat compania printr-un comunicat de presă, luni, după clopotul de deschidere al bursei. Reprezentanții Mastercard au afirmat că profitul primului trimestru va fi cu două sau chiar trei procente mai scăzut decât a fost prevăzut inițial.

„Dacă impactul este limitat doar asupra primului trimestru, ne așteptăm ca rata de creștere anuală din 2020 să fie la un nivel destul de scăzut”, a adăugat compania.

Acțiunile Mastercard au scăzut cu aproape 3% luni.

Piața de valori a trecut prin cea mai neagră zi din ultimii doi ani, luni, după ce creșterea subită a cazurilor de Covid-19 din China a generat îngrijorări privind o încetinire îndelungată a economiei globale. Multe companii importante, precum Apple și Procter & Gamble, par să fie alarmate din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit Mediafax.