Cîţu: Nu vom permite în acest an o creştere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face

de DP     HotNews.ro
Luni, 21 septembrie 2020, 11:54 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Citu
Foto: Hotnews
O creştere a punctului de pensie nu va fi permisă peste ceea ce s-a putut realiza până în acest moment, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres. "Pentru că suntem la piaţa de capital şi la noi se uită mulţi investitori. Trebuie să dau un mesaj şi pentru investitori. Am avut săptămâna trecută mai multe discuţii şi trebuie să explicăm ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României pentru că apar îngrijorări de la faptul că opoziţia, socialiştii, readuc din nou în discuţie creşterea punctului de pensie cu 40%. Aş vrea să-i asigur atât pe investitori, cât şi agenţiile de rating, şi pe cei de pe piaţa de capital că acest Guvern nu va permite, şi domnul premier este aici, nu va permite modificarea punctului de pensie în acest an. Rămâne aşa cum am stabilit la rectificarea bugetară", a spus Florin Cîţu.

”Nu vom permite în acest an o creştere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face în acest moment. Este mesajul şi de la domnul premier şi este şi mesajul pe care îl dau astăzi aici pentru că nu trebuie să avem aceste îngrijorări pe piaţa de capital. Garantăm că vom gestiona finanţele publice, şi acesta este un mesaj şi pentru domnul preşedinte, cu responsabilitate şi precauţie", a mai Cîţu.

Valoarea punctului de pensie a crescut cu 14% de la 1 septembrie 2020, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei.

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, săptămâna trecută, raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Piaţa de capital România a fost inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.

Momentul este marcat de Bursa de Valori Bucureşti luni, printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la care participă toţi partenerii BVB alături de care s-a putut realiza acest moment istoric, instituţii ale statului, autorităţi de reglementare şi parteneri instituţionali. La eveniment este prezent şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1980 vizualizari

 • +5 (27 voturi)    
  vrem si noi ce fumeaza caztu! (Luni, 21 septembrie 2020, 12:18)

  wweesstt [utilizator]

  Vrem si noi ce fumeaza Catzu! Are numai V-uri in cap! Bai omule inceteaza sa ne mai indatorezi! si fa reformele necesare!
  URGENT!: desfintarea pensiilor speciale(toate pe contributivitate)! diminuarea numarului/anvelopei salariale a bugetarilor(cea mai mare din europa); reorganizare teritorila, cu diminuarea nr de judete, comune depopulate cu baroni si primari care angajeaza neamuri pile si amante; stoparea indatorarii copiilor si nepotilor, pt pomeni electorale; diminuarea impozitului pe munca(cel mai mare din europa) si cresterea impozitelor pe proprietati , vile. SUV-uri, piscine etc! Orientarea cu adevarat a resurselor tarii spe inevstitii, cai ferate(o adevrata rusine), autostrazi, energie, irigatii etc! Adevaratele teme sunt ocolite de politiceni! Doar strada(protestele) ii pot obliga!
 • +6 (12 voturi)    
  Tocmai ai pierdut 5% din electorat (Luni, 21 septembrie 2020, 13:30)

  Soro [utilizator]

  Avand in vedere ca pensionarii votau majoritatea (nu toti) cu PSD pentru legile populiste, acesta declaratie apare la toate televiziunile de casa a PSD si tocmai dreapta a mai pierdut 5% din votanti. In timp de pensionarii vorbesc intre ei si se angreneaza in a vota o anumita parte, mediul de afaceri nu va face asta si dreapta nu va castiga mai mult de 1% din partea mediului de afaceri.
  Trist ... foarte trist dar asta e realitatea alegatorului roman.
 • +3 (13 voturi)    
  Majorare pensii (Luni, 21 septembrie 2020, 13:34)

  ISoli [utilizator]

  Spuneti-i acestui amator ca pensionarii au platit contributii la fondul de pensii si nu la bugetul de stat. Cum poti trata atat de discretionar subiectul pensiilor? Probabil pentru a acoperi o mare delapidare cu o alta!
  Iata despre ce este vorba: pilonul 1 a fost epuizat prin sifonare si acum li se spune contribuabililor ca nu mai sunt bani pentru marirea pesiilor! Cum sa spui asemenea aberatii, cand este este vorba despre generatiile de pensionari care in anii 1990 si 2000 au platit contributii de 120% RAPORTAT LA SALARIU (aproape 20 de ani) si apoi de 70%. Acestor generatii care i-au tinut in spate prin contributiile lor si care prin marimea contributiilor platite au sperat ca isi vor asigura pensii decente, acestora li se spune ca n-au dreptul la ceea ce au platit dinainte?
  Apoi luati in calcul ca, datorita mediei scazute de viata (73 ani), un pensionar nu primeste in medie inapoi, ca total pensii, din contributiile pe care le-a platit timp de 35 de ani, nici 35%, deci grosul de 65% ramane, dupa decesul lor, la fondul de pensii (iar de acolo, sifonat la bugetul statului din care se indestuleaza cu totii).
  In plus, in bataie de joc, guvernele din 2016 (Ponta) si 2018 (PSD) au comis ilegalitatea de a nu indexa pensiile, desi aveau obligatia legala de a o face.
  Iar daca legea a tot fost incalcata si inainte, spre batjocorirea pensionarilor, de ce sa nu o faca si acum?!
  De ce nu auzim pe nimeni punand in discutie aceste aspecte si cerand masuri reparatorii pentru pensionari?!
 • +5 (17 voturi)    
  nu vor permite (Luni, 21 septembrie 2020, 13:57)

  sareta [utilizator]

  Dar permiteti lepadaturilor sa-si ia pensii speciale si salarii nesimtite !Ne-ati mintit ca vor fi desfiintate ...Si culmea tupeului sa sustii ca nu vei permite aplicarea unei Legi .Nu sunteti in stare sa gestionati bugetul ,nu-i bai :DEMISIA .De fapt idiot cine va mai voteaza ,ori PNL ori PSD ,tot un drac .
 • 0 (8 voturi)    
  "Citirea" caracterului politicianului! (Luni, 21 septembrie 2020, 14:04)

  hotnewsfil [utilizator]

  Ar fi util, pentru toti alegatorii potentiali din tara noastra, nu numai pentru pensionari, ca psihologi reputati sa ii invete, prin mijoacele publice de comunicare, cum sa ii "citeasca" pe politicienii de ale caror decizii depinde viata noastra, sa ii invete care sunt criteriile de "citire" corecta si completa a caracterului real al acestor politicieni, cum sa le desluseasca intentiile.
  In tenis, marii jucatori au deprins capacitatea de "citire" a unui adversar de joc, care sunt armele de atac si de aparare ale acestuia, care ii sunt tacticile si strategia,, Astel inarmat (prin citirea rapida a adeversarului ), un jucator experimentat il dezarmeaza, ii anihileaza eficienta atacurilor, ii face imposibila autoapararea celuia flat de partea cealalta a fileului..
 • +10 (18 voturi)    
  Ce a facut, ca sa se poata majora cu 40% ? (Luni, 21 septembrie 2020, 14:04)

  Cozmin II [utilizator]

  Ce ati facut, ca sa se poata majora pensiile cu 40% ?
  – Ati desfiintat sau au impozitat pensiile speciale, nemeritate si nesimtite ?
  – Ati redus numarul si veniturile bugetarilor taietori de frunze la caini ?
  – Ati redus salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, ale celor de la ASF, ANRE, ANCOM etc ?
  – Ati desfiintat indemnizatiile falsilor revolutionari ?
  – Ati desfiintat indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri) ?
  – Ati desfiintat subventinarea de la buget a partidelor ?
  – Ati desfiintat finantarea asa-zisei case regale ?
  – Ati desfiintat Institutul Tapului Levantin ?
  – Ati redus masiv sumele din PNDL, din care primarii risipesc banii pe lucruri inutile, din care iau comisioane si indestuleaza clientela politica ?
  – Ati confiscat averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara (conform legii confiscarii extinse) ?
  Solutii sunt, fara a fi nevoie de imprumuturi si fara a baga tara in faliment.
  Nu ati facut nimic, iar acum spuneti ca nu sunt bani.
  Daca nu faceti nimic, niciodata nu vor fi bani.
  Pentru contracte fara licitatie, pentru masti neconforme, aparatura defecta, la preturi astronomice, au fost bani. Doar pentru pensii nu sunt bani.
  La preluarea guvernarii, ai promis ca ai prevazut bani in buget, pentru majorarea pensiilor cu 40%.
  Unde sunt banii ? I-ati deturnat sau i-ati furat ?
  Si ai si obraznicia sa spui ca nu vei permite cresterea punctului de pensie. Daca tu nu esti in stare, da-ti demisia, pleaca, Poate ca alti pot creste puncul de pensie, fara imprumuturi si fara a baga tara in faliment.
  • +4 (12 voturi)    
   Erata (Luni, 21 septembrie 2020, 14:32)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   Erata :
   Si ai si obraznicia sa spui ca nu vei permite cresterea punctului de pensie. Daca tu nu esti in stare, da-ti demisia, pleaca, Poate ca altii pot creste punctul de pensie, fara imprumuturi si fara a baga tara in faliment.
  • +2 (8 voturi)    
   pe fond tu ai dreptate (Luni, 21 septembrie 2020, 14:51)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   dar uiti un lucru esential: ca psd si satelitii sai alde, pro rom., udmr au inca controlul parlamentului.
   Fara modificarea legilor nu se pot realiza majoritatea celor enumerate de tine,.
   Dupa alegeri, cand sunt convins ca parlamentul va avea alta structura, ne vom convinge daca pnl a vorbit serios cand a promis aceste lucruri sau au fost minciuni electorale.
   Trebuie sa mai avem putina rabdare.
   • +2 (8 voturi)    
    Si majorarea pensiilor este intr-o lege (Luni, 21 septembrie 2020, 17:41)

    Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui varavara

    Si majorarea pensiilor cu 40% este prevazuta intr-o lege.
    Pentru impostori, se aplica legea, pentru pensionari, nu se aplica ?
    Salariile, pensiile si indemnizatiile nesimtite nu sunt drepturi castigate, ci privilegii nemeritate si nesustenabile.
    Pensionarii nu au timp sa mai aiba rabdare.
    Daca nu vor mari pensiile cu 40%, nu vor avea majoritate in parlament, nici dupa viitoarele alegeri.
  • 0 (4 voturi)    
   ai uitat (Luni, 21 septembrie 2020, 17:12)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   -desfiintarea ajutoarelor de stat pentru multinationale
   -impozitarea salariilor aitistilor
   -desfiintarea finantarii de la bugetul de stat al onegheurilor
   -anularea finantarii de la bugetul de stat a invatamantului superior, cu exceptia celui care formeaza profesori de limba romana si istoria Romaniei
   -impozitarea tuturor facilitatilor oferite angajatilor sub forma de tichete de masa sau tichete de vacanta
   -cresterea impozitarii proprietatii, la nivelul practicat in ue
   -revizuirea nivelului cotelor de redevente in sensul aducerii acestora la nivelul celor din ue
   -cresterea gradului de colectare a veniturilor statului, cu referire speciala la tva
 • +4 (14 voturi)    
  Wow (Luni, 21 septembrie 2020, 14:11)

  Incomod3 [utilizator]

  "Nu vom permite în acest an o creştere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face în acest moment"
  Asta realizeaza cat de ridicol e ? Nu vom permite... Dar cine sunteti voi, ba mascaricilor, sa permiteti sau nu ceva ?
 • +3 (13 voturi)    
  Altfel spus (Luni, 21 septembrie 2020, 14:13)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  pensionarii vor fi in continaure furati, la fel alocatiile pentru copii
 • -2 (8 voturi)    
  CONSTITUTIA ROMANIEI (Luni, 21 septembrie 2020, 15:17)

  TrueBlue [utilizator]

  Constitutia Romaniei, ARTICOLUL 138 (5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.
  • +3 (7 voturi)    
   Legea cu 40% e adoptatata demult (Luni, 21 septembrie 2020, 16:50)

   adrian_83 [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   Legea care mareste pensiile cu 40% a fost adoptata de mult. Ea ar fi trebuit atacata la CCR inainte de a fi promulgata acum decizia finalla nu mai poate apartine decat Parlamentului.

   Ordonatele de Urgenta doar permit Guvernului sa faca niste modificari legislative pana cand Parlamentul ia decizia finala. Guvernul nu poate legifera ceva prin ordonanta fara ca Parlamentul sa nu poate anula respectiva modificare.

   Daca Guvernul ar putea sa modifice o lege si Parlamentul nu ar putea sa anuleze modificare Guvernului atunci ar insemna ca Parlamentul nu este unica autoritate legiuitoare a statului.

   Legal Guvernul nu prea are ce sa mai faca.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by