Cum s-a mișcat economia în luna august. Tranzacțiile imobiliare au luat un serios avânt, urmate de construcții. Marii perdanți rămân cei din domeniul spectacolelor și agricultură

de DP     HotNews.ro
Joi, 24 septembrie 2020, 5:16 Economie | Finanţe & Bănci


Tranzactii imobiliare
Foto: sxc.hu
Agricultura, sănătatea și transporturile sunt sectoarele economice care s-au contractat cel mai puternic în august față de iulie, afacerile scăzând cu 46% în agricultură, cu 21% în sănătate și cu 19% în cazul transportatorilor, arată datele Barometrului SmartBill. Conform datelor din Barometru, doar două sectoare au fost pe plus în august (comparativ cu iulie): Activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (care include închirierile și leasingul) și Activitati de spectacole, culturale si recreative.Față de august 2019, marii perdanți rămân activitățile de spectacole (scădere de 47%) și hotelierii (minus 32%) în vreme ce tranzacțiile imobiliare au urcat vertiginos (64%), alături de sectorul construcțiilor (un modest 6%). E drept, în august s-a lansat oficial și programul Noua Casă, care dinamizează sectorul ipotecar, dar nu putem pune pe seama lui creșterea puternică a imobiliarelor.

La modul general, afacerile au scăzut în august cu 13,8% față de iulie și cu 3,76% față de august 2019.
Pe regiuni, cea mai mare scădere în ritm lunar (august/iulie) s-a înregistrat în Sud-Vest Oltenia (29%), Vest (20%), și Centru (15%). În București scăderea a fost de 11% în ritm lunar și de 4% august 2020/august 2019.

N.Red: Statistica prezentată este rezultatul unei analize efectuată pe un eșantion compus din peste 20.000 de afaceri cu abonament SmartBill activ și cu istoric din ianuarie 2019 și până în prezent. Numărul de firme depășește orice eșantion utilizat până acum într-un sondaj. Barometrul SmartBill este singurul instrument care masoara in timp real pulsul IMM-urilor din Romania (evolutia cifrei de afaceri). Urmarindu-l, putem observa impactul crizei asupra IMM-urilor, momentul în care economia începe sa isi revina si viteza cu care o va face.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3583 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    SITUATIE (Joi, 24 septembrie 2020, 10:40)

    jidanul [utilizator]

    Multe domenii economice pot fluctua in timpul unei crize dar, agricultura nu are voie sa fluctueze, agricultura trebuie sa functioneze obligatoriu si neconditionat. Si agricultura romaneasca trebuie sustinuta calitativ si cantitativ pentru a-si atinge potentialul maxim, prin programe nationale sustinute financiar, in totalitate, de guvernele Romaniei prin plata energiei electrice, a semintelor, a cercetarii, prin canale de irigatii, instalatii si echipamente montate pe avioane care sa produca ploaia, instalatii anti-grindina care sa acopere intreaga suprafata agricola a tarii, tehnologii aplicate pentru combaterea desertificarii solului, asigurarea fluxului, de la samanta romaneasca pentru orice planta agricola, productie procesare-conservare, vanzare cu prioritate a produselor romanesti in absolut toate magazinele din Romania, programe de sustinere "Produs in Romania" in mass-media, pe internet si publicitate stradala, pentru cresterea consumului intern de produse romanesti si surplusul sa fie exportat.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by