Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi) vor putea accesa curând fonduri nerambursabile pentru digitalizare, inclusiv dacă activează în alte domenii decât cel al tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C), scrie avocatnet.ro. Recent, autoritățile au pus în dezbatere regulile în funcție de care banii vor ajunge la IMM-uri, iar ideea principală este că finanțarea se va acorda local, în fiecare regiune a țării, astfel că vor exista sesiuni multiple de înscriere.

digitalizareFoto: Hotnews

Programul național de digitalizare a IMM-urilor a fost oficializat în august 2020 prin Hotărârea Guvernului 677/2020. Acesta face parte din Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și are alocată suma de 150 de milioane de euro, iar implementarea se va face până la data de 31 decembrie 2023.

În esență, programul de digitalizare va viza atât firmele care activează în domeniul IT&C, dar mai ales firmele care activează în alte domenii decât acesta. Pentru finanțările destinate IMM-urilor care activează în afara domeniului IT&C, Ministerul Fondurilor Europene a pus în dezbatere zilele trecute ghidul pentru accesarea banilor. Pentru a se aplica, acesta trebuie oficializat prin ordin al ministerului.

Înainte de orice, este foarte important de precizat că banii vor ajunge la IMM-uri prin intermediul agențiilor teritoriale pentru dezvoltare regională.

Citește în continuare știrea pe avocatnet.ro.