Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care „clarifică și prevederea din Ordonanța de Urgență nr. 132/2020 referitoare la sprijinul de 2.500 de lei acordat pentru salariații care au lucrat în telemuncă în perioada stării de urgență”. Despre acest subiect HotNews.ro a scris din 13 octombrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, potrivit Ministerului Muncii, ordonanța de urgență adoptată de Guvern stabilește că doar angajatorii care și-au îndeplinit obligațiile legale de modificare a raportului de muncă al salariatului și au transmis datele în Registrul electronic de evidență a salariaților REVISAL vor putea obține suma acordată pentru salariații care au lucrat în telemuncă.

Cu alte cuvinte, angajații trebuie să fi lucrat de acasă în perioada de urgență, iar angajatorul trebuia la momentul respectiv să facă modificările necesare în REVISAL pentru telemuncă.

Asteptam acum publicarea în Monitorul oficial.

Citește și:OUG privind zilele libere pentru părinți va fi modificată. Ce schimbări sunt avute în vedere și câte persoane ar putea beneficia. Se modifică și OUG privind cei 2.500 lei pentru laptopuri