​​Românii pot subscrie la titlurile de stat Fidelis până vineri la ora 13:00. Este vorba de trei emisiuni, una în euro și două în moneda națională. Până astăzi, inclusiv, valoarea totală subscrisă se ridică la peste 2,3 miliarde lei. A fost depășită suma din vară, când Ministerul Finanțelor a atras circa 2 miliarde.

FidelisFoto: MFP

Situația pe fiecare emisiune în parte:

1 an (lei) – 547 milioane lei

3 ani (lei) – 501,4 milioane lei

5 ani euro – 257 milioane euro

Procedura de subscriere:

Emisiunea în lei

· Pe baza unui formular de subscriere, în cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania și BRD - Groupe Société Générale S.A., sau în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursierã deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizați care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei;

· Pentru subscriere, încasarea cupoanelor și a valorii nominale la scadențã, investitorii trebuie sã menționeze un cont bancar pentru plãți ulterioare.

Emisiunea în Euro

· Se realizeazã doar în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursierã deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizați pentru tranzacții la Bursa de Valori București care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei.

Pentru mai multe detalii citește: Persoanele fizice pot subscrie pentru titlurile de stat Fidelis. Riscurile ce trebuie avute în vedere. Câștigul, mai mare decât la depozite