​Românii au cea mai scăzută încredere în moneda națională și printre cele mai reduse niveluri de încredere în bănci și în siguranța depozitelor bancare, arată rezultatele unei cercetări făcute de Banca Națională a Austriei, rezultate transmise la solicitarea HotNews.ro. Austriecii efectuează anual un asemenea sondaj în statele din regiunea noastră, întrebând populația despre încrederea în euro, în moneda locală, în Guvern ș.a.m.d. Potrivit unor surse participante la sondaj, una din explicațiile acestor scoruri care nu ne avantajează constă în tentativele populiste de promovare a unor legi aparent ”corective”, dar care în realitate fac mai mult rău economiei decât binele dorit de inițiatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Austriecii au mai măsurat și încrederea cetățenilor în propriul Guvern, item la care românii au obținut iar printre scorurile cele mai scăzute din regiune. Cu precizarea că datele se referă la 2019.

Cu privire la încrederea în bănci, România este pe ultimul loc în regiune, în ciuda faptului că bancherii spun că din moment ce populația își depune banii în bănci, înseamnă că încrederea e tot mai mare. Se pare că nu e așa. Până și bulgarii au mai mare încredere în băncile lor, deși vecinii noștri sunt recunoscuți pentru fraudele lor bancare.

Mai multe date, aici.