Premierul Florin Cîțu a numit trei secretari de stat la Ministerul Finanțelor, respectiv pe Lucian Heiuș, Alin Chitu și Dumitru-Laurențiu Andrei. De precizat că vineri a fost eliberat din funcție Mironel Panțuroiu.

Ministerul FinantelorFoto: Ministerul Finantelor Publice

Lucian Heiuș s-a născut la 13 noiembrie 1965 în Orăştie, judeţul Hunedoara. A absolvit Facultatea de Mecanică, din cadrul Politehnicii Cluj- Napoca (1990), Facultatea de Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj Napoca (1999) şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti (1999).

(...)

A mai fost director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara (2013-2014), director executiv - servicii interne (mutare temporară) (2014-2015), director general (2016) la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara.

În 2016 a fost parlamentar ales pe listele PNL, și a fost membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

Pentru mai multe detalii despre CV-ul lui Heiuș citește aici.

Alin Chitu a fost numit după ce a fost propus de Biroul Politic Județean al PNL Timiș.

Este absolvent de ASE, membru al boardului Imprimeriei Naționale, a lucrat ca director la Deloitte România și a fost expert la Banca Mondială. În perioada 2007-2012 a fost manager în cadrul KMPG.

Vezi CV-ul lui Alin Chitu

Dumitru Laurențiu Andrei este director general adjunct la Direcția de trezorerie din Ministerul Finanțelor și membru al boardului Imprimeriei Naționale. Lucrează în Minister din 1999.

Din CV-ul său nu se înțelege dacă a reușit să-și ia diploma de doctorat la ASE, dar are un master acolo în managementul organizației publice. Este licențiat în economie la Universitatea Româno-Americană București.

Vezi întregul CV al lui Dumitru Laurentiu Andrei