Guvernul intenționează să modifice Hotărârea de Guvern privind salariul minim pe 2021 deoarece în forma adoptată săptămâna trecută se aplică de la 13 ianuarie, în loc de 1 ianuarie. Deși săptămâna trecută proiectul de modificare a fost pe masa ședinței de Guvern, nu a mai a fost adoptat. Florin Cîțu a spus miercuri (20 ianuarie) că va fi adoptat după ce va avea toate avizele.

Florin CituFoto: Guvern

„Aici este partea de interpretare a legislației în vigoare, de foarte multe ori. Când vrei să faci un lucru bun, câteodată te împiedici de o legislație puțin mai complicată, dar salariul minim rămâne să crească cu 3% în 2021. Până la urmă o să fie adoptată și Hotărârea de Guvern. Când vine de la Ministerul Muncii cu toate avizele și totul o să fie OK, o să și aprobăm”, a spus Cîțu.

Reamintim că săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o Hotărâre privind salariul minim pe anul 2020, dar în loc să scrie că se aplică de la 1 ianuarie, în actul normativ se menționează că de la intrarea în vigoare a HG-ului. Adică din 13 ianuarie.

Despre acest lucru, HotNews.ro a scris încă din seara publicării în Monitorul oficial: Salariul minim 2021, în Monitorul oficial. Nu se aplică de la 1 ianuarie, că așa a fost scris actul. Cornel Grama: Dacă sunt patroni care vor să respecte legea la virgulă, vor mări din 13 ianuarie

La două zile după ce a apărut acolo, vinerea trecută, într-o altă ședință de Guvern s-a aflat un proiect de modificare a HG, dar nu a mai fost aprobat: Guvernul va corecta gafa cu salariul minim pe 2021 pentru a se putea aplica de la 1 ianuarie, nu 13 ianuarie - proiect/ UPDATE - Proiectul nu apare pe lista celor adoptate.