Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi proiectul de OUG privind reducerea unor cheltuieli bugetare, precum anularea acordării voucherelor de vacanță în 2021 și eliminarea gratuității transportului pentru studenți. Proiectul de buget pe 2021 ar urma să fie discutat într-o ședință de guvern separată, cel mai probabil vineri.

Sedinta de GuvernFoto: Guvern

Punctul de pensie va rămâne în acest an la 1.442 lei, așa cum s-a majorat anul trecut, în septembrie. Asta reiese dintr-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Finanțelor. În ceea ce privește anul viitor, se are în vedere creșterea cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă cel mult 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat. Mai exact, nu se știe exact cu cât va crește și ce înseamnă „cel mult 50%”.

Conform notei de fundamentare, "cuantumul efectiv al majorării și data de acordare urmează a se stabili prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat"

Pentru mai multe amănunte, citește: Pensiile vor crește abia de la anul, dar nu se știe exact cu cât / Alte măsuri prin care Guvernul vrea să reducă cheltuielile

Vezi: Proiect masuri economice pentru buget