Bani din impozit pentru un ONG în loc de Stat: Au mai rămas 2 zile, data până la care poate fi depus Formularul 230 de persoanele fizice

de F.B.     HotNews.ro
Luni, 24 mai 2021, 9:28 Economie | Finanţe & Bănci


Formularul 230
Foto: ANAF
​Persoanele fizice pot mai au 2 zile pentru depunerea Declarației 230 prin care pot dona bani către ONG-uri din impozitul pe venit, adică bani care oricum se iau. Astfel, persoanele fizice au de ales între a lăsa acei bani la Stat, ori să se întâmple ceva ce doresc ei. Cu alte cuvinte, data limită este marți, 25 mai, pentru a redirecționa până la 3,5%. Evident, unele categorii de salariați nu pot depune, precum cei din IT și construcții prin simplul fapt că ei nu plătesc impozit pe venit.

Formularul poate fi descărcat de pe site-ul ANAF sau de la ONG-ul căruia dorești să-i dai banii. În cel de-al doilea caz, datele organizației sunt deja precompletate.

Conform ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care:

• realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor
• venituri din pensii
• venituri din activităţi independente/activităţi agricole, impuse pe bază de
normă de venit
• venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă
• venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real si venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit, în
următoarele situaţii:
- au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, conform legii, şi solicită restituirea acestora;
- dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii sau unităţilor de cult.

Declarația se depune împreună cu anexele completate, dacă este cazul, electronic prin SPV ori în format hârtie, direct la registratura organului fiscal competent sau prin poştă, cu confirmare de primire.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





4269 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  daca siti vreun ong care ... (Luni, 24 mai 2021, 10:21)

  wweesstt [utilizator]

  daca siti vreun ong care lupta pt eliminarea pensiilor speciale, eliminarea sporurilor aberante si pt reforma aparatului bugetar, care militeaza pt reducerea decalajului intre veniturile animalelor politice si contribuabilii din privat? pt ca eu vreau sa le directionez cei 2% si eventual sa mai si donez pt ei! rog seriozitate!
 • -1 (1 vot)    
  Formularul il depun asociatiile, e simplu (Luni, 24 mai 2021, 10:34)

  Gryphus [utilizator]

  in functie de ce ONG vrei sa ajuti cauti pe google:

  3.5% impozit animale, spitale etc

  in mod normal iti ofera ei declaratia completata, tu doar pui numele si o trimiti pe mail iar ei o depun in locul tau la finante
 • -1 (1 vot)    
  Cota parte (Luni, 24 mai 2021, 18:23)

  Ibit [utilizator]

  Din impozitul pe venit transferata la ONG-uri reprezinta o adevarata pomana pentru acestea , care de obicei nu fac nimic din ce spun , dar traiesc unii din nemunca , pe munca altora si vaduvirea bugetului de stat .
  Vezi ONG-ul lui Voiculescu ... care avea acum catva timp peste 6 milioane Euro in cont.....
  El saracul , era somer , la fel cum este si acum.
  Poate spune cineva cate ONG-uri exista in Romania astazi , ce fac si cati bani sunt deturnati de la bugetul de stat catre ele ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by