Contribuabili corecți, pedepsiți de ANAF. Ai vrut bonificație? Ghinion! Fiscul a început să pună popriri pe toate conturile celor care au aplicat bonificații în 2017 și 2018 la depunerea Declarației unice

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Joi, 22 iulie 2021, 10:36 Economie | Finanţe & Bănci


Sediu ANAF
Foto: Hotnews
Mulți români s-au trezit cu popriri pe toate conturile pentru că au aplicat bonificații când au depus Declarația unică, lucru prevăzut la vremea respectivă de legislație. Este vorba despre anii 2017 și 2018. Popririle continuă, apar în valuri. Problema pare a proveni de la sistemul informatic al ANAF care nu știe să ia în considerare faptul că trebuiau aplicate bonificații.

Așadar, în mod automat, computerele ANAF au început să instituie, deși inspectorii Fiscului ar fi fost obligați să verifice Declarațiile unice și sumele pe care acestea le conțineau.

Situația este confirmată, pentru HotNews.ro, de Romulus Badea, vicepreședintele Camerei Consultanților Fiscali (CCF) și tax partner la Soter&Partners.

Potrivit acestuia, în urma discuției cu alți membri ai Camerei, a constatat că situația este la nivel de țară.

„Am pregătit și depus pentru client declarațiile unice aferente anilor 2017 și 2018, cu termene de depunere pe 15 iulie 2018 și respectiv pe 31 iulie 2019. Pe 19 iulie 2021 i-au fost postate în SPV somațiile și titlurile executorii și pe 21 iulie 2021 i-au fost instituite popriri pe conturi”, povestește Badea.

El reamintește că pentru anii 2017 și 2018 s-au acordat bonificații de 5% pentru depunerea online a declarației unice și 5% pentru plata la timp a contribuțiilor sociale.

Ce s-a întâmplat în practică din cauza sistemului și a faptului că nu s-au făcut verificări


Conform procedurii ANAF de acordare a bonificațiilor și a OUG 69 pentru modificarea Codului Fiscal (care prevede condițiile în care se poate beneficia de bonificații), spune Romulus Badea, inspectorii ANAF trebuie să determine individual dacă acel contribuabil a îndeplinit condițiile și să valideze apoi acest lucru în sistem.

„În practică, însă, aceste verificări nu au fost efectuate. Sistemul informatic a calculat automat diferențe de impozit, apoi majorări și penalități date de întârziere la plată, a emis somații și titluri executorii și apoi popriri pe conturi”, a explicat el.

O problemă care n-ar fi trebuit să existe: poprire pe toate conturile persoanelor fizice


Popririle înființate pe conturile contribuabililor au scos la iveală o altă problema a sistemului, spune Romulus Badea.

„Deși există un ordin ANAF care precizează că popririle se pun pe un singur cont, dacă acesta are suficiente lichidități ca să acopere suma în cauză, se pare că el se aplică doar pentru persoane juridice, iar în cazul persoanelor fizice se pune în continuare poprire pe toate conturile existente”, spune el.

Citea recent că Ministerul Finanțelor dorește să se modernizeze și, în acest sens, a semnat un acord cu UiPath în vederea digitalizării.

„Consider că un pas mult mai important pe care ANAF ar trebui să îl facă este să recâștige încrederea contribuabililor - să arate echitate, să vină în întâmpinarea nevoilor acestora, să ofere consultanță pentru a-i ajuta să se conformeze fiscal”, explică vicepreședintele CCF.

Prin situațiile mai sus menționate, ANAF lovește tocmai în acea categorie de contribuabili pe care ar trebui să o protejeze – cei care urmăresc în mod voluntar conformarea fiscală, cei care de bună-credință au plătit la zi, integral, datoriile fiscale.

„În loc să fie premiați, iată că primesc o pedeapsă. Este oare acesta mesajul pe care ANAF dorește să îl transmită mediului de afaceri și contribuabililor? Repet: încrederea populației, a contribuabililor, în această instituție a statului este un element fundamental pentru buna sa funcționare”, spune Romulus Badea.

HotNews.ro a trimis solicitări către ANAF și Ministerul Finanțelor (care are CNIF în subordine - departament ce se ocupă de serverele ANAF) și, cum vom primi un răspuns, vom publica.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

97522 vizualizari

 • +61 (67 voturi)    
  Eu nu inteleg (Joi, 22 iulie 2021, 10:42)

  EuInsumi [utilizator]

  Inainte de a popri un cont, de ce nu dai somatie si un termen de rezolvare? Ce-i stalinismul asta?
  • +24 (24 voturi)    
   S-au miscat prea repede! (Joi, 22 iulie 2021, 11:03)

   Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui EuInsumi

   Sigur ca da, zice in articol:
   "Sistemul informatic a calculat automat diferențe de impozit, apoi majorări și penalități "

   normal era ca DACA PE 19 iulie 2021 fost postate în SPV somațiile și titlurile executorii, sa acorde un termen de 5 sau 10 zile lucratoare, si numai DUPA ce se constata ca nu ai achitat diferenta, pina la termen, sa puna poprirea!
   • 0 (4 voturi)    
    Asa se si intampla (Joi, 22 iulie 2021, 16:22)

    Andrei07 [utilizator] i-a raspuns lui Mortaciune ambulanta

    Asa se si intampla, articolul ‘grabeste’ exprimarea
   • +2 (8 voturi)    
    $$$$$$$$$$$$$$$$$....! (Joi, 22 iulie 2021, 17:59)

    muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Mortaciune ambulanta

    Servieta n-are bani,
    Din acei americani,
    Conține matriţa lor
    Cu un chip surprinzător.

    La radio, în spectacol,
    Se transmit, fără obstacol,
    Informații noi, utile,
    Despre rulmenţii cu bile.
    • +4 (4 voturi)    
     Extrem de utile! (Joi, 22 iulie 2021, 21:21)

     Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

     "Informații noi, utile,
     Despre rulmenţii cu bile."

     Fara indoiala ca informatiile sunt extrem de utile!
     Pina in 1989 eram indopati cu stiri despre fabrica Rulmentul din Barlad, dar acum cei tineri ncii nu mai stiu, ce sunt aceia rulmenti cu bile ..
  • +20 (32 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 iulie 2021, 11:05)

   [anonim] i-a raspuns lui EuInsumi

   • +2 (2 voturi)    
    Nu sunt inculti, sunt culti (Vineri, 23 iulie 2021, 13:20)

    Victtor [utilizator] i-a raspuns lui

    Sunt niste simboli de competenta. Lucreaza permanent pentru binele supusilor care le platesc salariile.
  • +40 (50 voturi)    
   E vesnica problema (Joi, 22 iulie 2021, 11:06)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui EuInsumi

   Nu se pot recupera prejudicii de la corupti pentru ca e complicat, birocratic, nu exista digitalziare etc.

   Ai datorie 3 lei la stat? Poprire instantanee. Iata ca se poate cand se vrea. Hotii astia romani.... pai nu? 3 lei de la tine, 2 lei de la ala, se aduna... ce daca altul fura miliarde de lei? Ala e "om de afaceri". Nu asa sunt titlurile prin articole? "Omul de afaceri X arestat pentru pedofilie infantila" sau "omul de afaceri arestat pentru contracte luate prin mita". Dar ei sunt oameni de afaceri. Tu care datorezi 3 lei statului esti un hot ordinar.

   Cam asa suntem noi vazuti de catre ANAF si de catre stat in general.
   • +3 (3 voturi)    
    Procedeaza exact la fel (Vineri, 23 iulie 2021, 18:21)

    Votant Ilici [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    ANAF procedeaza exact pfrecum cersetorii din fata bisericii, care totdeauna cer (uneori de doua ori), da la noi, fraierii care le dam!
    Ades sa vrea sa mai abordeze si ale persoane, din care unii au situatia financiara mai buna, dar cersetorii sunt PRAGMATICI: stiu bine ca respectivii nu le dau bani, ce rost are sa iniste?!
    Apeleaza tot la "clientii obinuiti"!

    La fel procedeaza si Statul, contribuabilii care isi platesc (mai mult sau mai putin corect) taxele si impozitele sunt mereu in vizor, in vreme ce marii evazionsiti, multi-milionari, sunt INTANGIBILI!

    Astfel este cazul D-lui Negoita, care a vandut peste 3.000 de apartamente "pe perosana fizica"!
    Sau alti oameni de afaceri ce au la Stat datorii de SUTE DE MILIOANE!
    Cum au putut ajunge la astfel de cifre?
    Un om obinuit nu poate ajuge la "al doile an in care nu si-a platit impozitle", poprirea se pune dupa primul!
  • +18 (24 voturi)    
   este simplu (Joi, 22 iulie 2021, 11:16)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui EuInsumi

   Ceea ce descrieti este un lucru logic si de bun simt, dar intr-o tara in care oamenii isi fac treaba. Aici unde niciun functionar nu-si asuma nimic si nu pateste nimic pentru o astfel de mizerie, se merge cu violul fiscal.
   Cum adica au facut contract cu UiPath ? Pai de ce mai au departament "AiTi", "claud", "servare" si alte fieratanii ? Vai de steaua lor de bugetari care nu sunt in stare sa optimizeze/automatizeze un flux.
  • +26 (28 voturi)    
   cred ca (Joi, 22 iulie 2021, 11:46)

   Nemessiss [utilizator] i-a raspuns lui EuInsumi

   ar trebui verificari manuale inainte de orice poprire. In primul rand sa te asiguri ca e justificata si in al doilea rand sa nu lasi oamenii fara bani si sa ii pui aiurea pe drumuri. In articol zice ca la numai doua zile de la anuntul popririi s-a si pus sechestru. Cred ca trebuie o perioada de gratie sa ii dai omului sansa sa indrepte greseala. Oare cei responsabili de la anaf sunt pedepsiti cumva? (noi daca avem o datorie suntem taxati cu penalizari, sechestru pe conturi si popriri instant)
   • +1 (1 vot)    
    Buna dimineata! (Vineri, 23 iulie 2021, 18:27)

    Votant Ilici [utilizator] i-a raspuns lui Nemessiss

    "Oare cei responsabili de la anaf sunt pedepsiti cumva?"

    O intrebare retorica!
    Ca regula generala, datoria Statului fata de cetatean exoira dupa un an, dar datoria cetateanului fata de Stat se prescrie abia dupa sapte ani!

    O contrubuabila ce are si un blog povestea cum a patit asta: a trebuit sa plateasca, cu penalizari, datoria de 5 lei catre stat, dar Statul nu i-a dat inapoi cei 600 pe cae ii datora, deoarce se prescrisese ...
  • +9 (11 voturi)    
   iti trimit si somatie... (Joi, 22 iulie 2021, 14:01)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui EuInsumi

   Mie mi-au trimis in contul de pe Ghiseul.ro: scria clar in somatie ca, daca nu imi platesc impozitul de X ron pentru veniturile din activatile independente din anul 2019, atunci imi vor pune poprire pe conturi. Am platit imediat cu cardul, tot pe Ghiseul.ro, am prmiti in mod automat dovada platii, si dupa o saptamana somatia era retrasa.
   Marea problema este alta: aceste bonificatii de 5% se acorda celor care chiar isi platesc impozitul pana pe 15 martie ale anului respectiv. Sunt multi care completeaza declaratia unica on-line in ianuarie si februarie, bifeaza acolo ca vor bonificatia, sistemul le acorda in mod automat bonificatia de 5%, dar ei nu isi platesc resectivul impozit pana pe 31 martie, preferand sa il platesca in vara sau mai tarziu. In aceasta situatie este clar ca vei fi tinut dator ptr cei 5% din impozit, pe care nu i-ai platit.
   Bonificatiile se acorda strict ptr cei care platesc impozitul integral pana pe 31 martie (nu si ptr cei care doar isi manifesta intentia, dar nu o fac).
 • +21 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 iulie 2021, 10:56)

  [anonim]

  • 0 (12 voturi)    
   unde pleaca bo$$? (Joi, 22 iulie 2021, 12:17)

   ion_de_la_tara [utilizator] i-a raspuns lui

   la capsuni si sparanghel si se intorc cand se imbolnavesc si n-au asigurare nici acolo nici aici? crezi ca in alte tari curge lapte si miere? cu oameni cu gandire ca tine a ajuns Romania asa! oameni care fug, nu lupta pentru ei!
  • +2 (6 voturi)    
   Crezi ca alte state traiesc din alti bani, decat ai cetatenilor lor???!!!! (Joi, 22 iulie 2021, 16:21)

   Andrei07 [utilizator] i-a raspuns lui

   CreI ca alte state traiesc din alti bani, decat ai cetatenilor lor??
  • +2 (4 voturi)    
   Sa fuga si sa-i lase stapani pe altii (Vineri, 23 iulie 2021, 13:22)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui

   Indemnul este bun. Oamenii trebuie sa plece si sa-i lase pe altii stapani. Abandonati-va tara si mergeti sclavi la altii.
 • +14 (24 voturi)    
  Cui nu-i convine ... (Joi, 22 iulie 2021, 10:59)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  Cui nu-i place, nu ere decat sa se mute in alta tara!

  Sau macar sa procedeze precum pedeseristii, sa nu isi declare veniturile, sa NU plateasca taxe si impozite!

  Prostia se plateste: cine te pune sa iti declari veniturile, ba sa mai si platesti sau cel putin sa depui in avans Declaratia unica?!
 • +25 (27 voturi)    
  ANAF (Joi, 22 iulie 2021, 11:18)

  elod [utilizator]

  Cunosc de aproape o speta minora de venituri salariale castigate in instanta, impozitate de doua ori de catre ANAF. Pentru a doua impozitare s-a facut cerere de revizuire, contestatie, executare, contestatie la executare, fond, apel.

  Nu va vine sa credeti ce oameni impotenti (in cel mai bun caz) sau rauvoitori (in cel mai rau caz) lucreaza la ANAF. Nu gasesti un om acolo care sa stie legislatia, sa inteleaga situatia fiscala personala si sa dea un verdict da sau ba. Nerespectarea termenelor legale si juridice, haos total.

  Practica cu somatia, titlul executoriu si executare prin poprire intr-o perioada foarte scurta este violarea dreptului constitutional la aparare al contribuabilului si un dezechilibru de putere in favoarea unei institutii de stat dezlantuite lasata fara control judiciar.

  Pe salariati si pensionari (majoritatea votantilor) ii doare in cot pentru ca primesc leafa din care nu progreseaza fara probleme. Ma mir ca jurnalistii platiti pe drepturi de autor care tot timpul stau in calea buldozerului de ANAF nu reusesc sa faca valuri mai mari.
  • +10 (10 voturi)    
   stii de ce? (Joi, 22 iulie 2021, 16:07)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui elod

   Pentru ca nu exista RESPONSABILITATE si RASPUNDERE la lucrazarii de la stat. Ia sa raspunda cu patrimoniul personal pentru orice pv sau rif intocmit pe langa lege... In momentul asta, ei scriu orice, descurca-te in justitie. Raspundere zero
 • +15 (19 voturi)    
  Erată (Joi, 22 iulie 2021, 11:50)

  LordNelson [utilizator]

  Dacă vrem să fim corecți ar trebui să scriem că problema provine de la modul în care instituția verifică procesele interne.
  Un sistem informatic poate să fie defectuos. un dosar se poate rupe, dar asta nu înseamnă că tu, instituție, nu verifici ce se întâmplă în zona ta de responsabilitate.
 • 0 (28 voturi)    
  Cumva ma bucur (Joi, 22 iulie 2021, 11:55)

  Nelu-SM [utilizator]

  "Le doresc persoanelor fizice intalniri dese si "corecte" cu ANAF. Oricum toate persoanele fizice sunt niste evazioniste. N-are cum sa fi blocat daca nu ai facut ceva. Si oricum au de unde plati. Nu se poate sa le ia bani daca nu ar fi gresit cu ceva. Sa plateasca."

  Cam asa aratau formularile daca era o frima. Asa ma bucur cand si persoanele fizice se intalnesc cu ANAF.
  • -3 (11 voturi)    
   esti prost (Joi, 22 iulie 2021, 13:36)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Nelu-SM

   stai jos.
   • +5 (9 voturi)    
    nu neaparat (Joi, 22 iulie 2021, 16:08)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Sublinia ceva. Mai citeste o data
  • -11 (19 voturi)    
   asa gandesc si eu, (Joi, 22 iulie 2021, 14:18)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Nelu-SM

   mai putin de faptul ca ma bucur de raul lor. Nu ma bucur ptr ca li s-a pus sechestru ptr ca e un chin sa umbli pe la ANAF ca sa anulezi sechestrul. Insa ai dreptate cand spui ca respectivele conturi nu pot fi blocate daca nu ai facut ceva. Si eu am activitati independente, platesc impozit pe venituri din activitati independente in fiecare an, completez declaratia unica in fiecare an, injur anaful de mama focului ptr felul tampit in care a conceput declaratia unica, dar nu mi-a pus nimeni poprire pe conturi PENTRU CA MI-AM PLATIT IMPOZITUL LA TIMP.
   Cei care au popriri este clar ca au facut ceva (ori nu au platit, ori au platit mai putin, ori au solicitat bonificatia de plata in avans dar nu au platit impozitul in avans etc).
   Asta este, acum suporta consecintele, sa se gandeasca ca in SUA erau deja legati daca nu plateau la timp.
   • +10 (12 voturi)    
    gandesti prost (Joi, 22 iulie 2021, 16:29)

    AbMo [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Nu e adevarat.

    Sunt multi contributori de buna credinta, fiecare cu situatiile lor specifice, cu tot felul de recalculari si sume platite in plus care nu sunt luate in considerare, sau aparute in minus din neant. Asta cu bonificatia e de toata jena, a fost conceputa ca un sistem de recompensare si a devenit un chin pentru cei corecti sa dovedeasca ca trebuiau sa o primeasca, ba mai mult, ca nu trebuie sa plateasca dobanzi si penalizari pentru sume de fapt nedatorate.

    Cei de la ANAF sunt pur si simplu incompetenti si is bat joc de cei care vor sa fie corecti. Pentru ca pot si pentru ca nu exista nici o consecinta pentru ei daca gresesc.
    Ar trebui sa existe responsabilitate, fiecare incompetent de acolo care greseste aiurea sa plateasca din buzunar pagubele produse. Sau sa plece.
 • +17 (17 voturi)    
  din pacate... (Joi, 22 iulie 2021, 11:57)

  minus [utilizator]

  in domeniul fiscal nu exista prezumtia de nevinovatie. De multe ori inspectorul iti spune suav ca te poti duce in instanta sa iti demonstrezi nevinovatia.
  Cu ani in urma am facut asta si am castigat. Dupa cateva luni am fost convocat la ANAF si am fost intrebat cine plateste prejudiciul... Pai daca conform judecatoresti eu sunt exonerat, ar trebui sa plateasca, ca persoana fizica, chiar inspectorul ANAF care a inventat "prejudiciul"! Daca nu-i convine, se poate duce in instanta, nu-i asa?
  M-au lasat in pace desi s-au ofuscat de atitudinea mea...
 • +11 (11 voturi)    
  ANAF-ul (Joi, 22 iulie 2021, 12:09)

  JijiKent [utilizator]

  Pute a incompetenta, nepotism si indiferenta. Atat timp cat nu exista o lege de reponsabilizare a functionarilor publici, cu masuri aplicabile imediat, nu se va schimba nimic. Majoritatea de acolo sunt habarnisti in materie de fiscalitate. Doar plimbatori de hartii pe banii celor pe care ii ignora!
 • +9 (11 voturi)    
  digitalizare ha, ha, ha... (Joi, 22 iulie 2021, 12:13)

  NicolaePopescu [utilizator]

  Inca o victorie a digitalizarii in tara in care declaratiile de beneficiar real se depun in dosar cu sina si cu copie dupa CI si cu filele numerotate... Sa ne amintim, totusi, cine era ministru de finante in acea perioada. Probabil ca respectivul va spune ca nu exista popririle respective, asa cum nu exista nici documentul emis de consilierul lui. Stiu, sunt un om foarte, foarte rau.
  • +6 (6 voturi)    
   Inainte de pandemie (Joi, 22 iulie 2021, 18:10)

   Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui NicolaePopescu

   Inainte sa vina peste noi pandemia, era celabra faza cu "declaratia online se depune la etajul doi"

   tot atunic, de patru ori pe an faceam coada la Camera 1, ca sa platesc impiztul trimestral (cozile la eleborat fisa de plata si la casierie erau minore, coada de catea ore era la camera 1, ca sa iti spuna "calculatorul" cat ai de plata.

   la aceast coada, aproape de FIECARE DATA, erau persona care spuneau ca u venit pt amenzi de circulatie.

   "CU doi ani in urma, m-a prisn radarul linga Buzau, si am primit amenda. Am achitat-o, desigur, dar acum apare ca neplatita!"
  • 0 (0 voturi)    
   Depinde si cine depune declaratiile (Vineri, 23 iulie 2021, 14:46)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui NicolaePopescu

   Eu de depun on-line de cativa ani de zile, la fel si platile le fac on-line, nu am mai fost pe la ANAF sau admnistratia financiara decat cand mi-am schimbat masina.
 • +8 (8 voturi)    
  Romania, Doamne ajuta! (Joi, 22 iulie 2021, 12:26)

  Patrula10000 [utilizator]

  Pai ca asa e pe aici. Respecti legea, esti bine crescut si civilizat, pentru autoritati esti prost si platesti. Furi, o duci bine, nu te deranjeaza autoritatile ca sunt ocupate cu cei care respecta legea.
 • +9 (9 voturi)    
  ANAF o gasca de incompetenti (Joi, 22 iulie 2021, 12:43)

  JBon [utilizator]

  Deși vrem sa fim corecți si sa depunem fisele fiscale sa plătim taxele nu ai cu cine lucra.
  Ani la rand a fost un calvar depunerea fiselor fiscale si faptul ca modifică regulile de la o luna la alta.
  Mi se pare scandalos ca trebuie sa depui o fisa fiscala rectificativa ca sa obții bonificația. Odată trimisa fisa fiscala înainte de termenul maxim si ai efectuat plățile reducerea ar trebui aplicata automat.

  O alta situatie incredibila a fost replica unui inspector ANAF care mi-a sugerat sa nu mai sun la call-center-ul ANAF ca "aia nu stiu". Sa depui singur fisa ficala nu poti, sa discuti cu cei din call-sneter nu e indicat ... ramane doar sa stai la cozi la imbecilii de inspectori care te trateaza din start ca un hot si te expediaza imediat.

  Toata aceast nebunie se poate fixa cu un soft si dam afara toti inspectorii inutili.
 • +4 (4 voturi)    
  sa maia stepte si ei (Joi, 22 iulie 2021, 12:43)

  martel55 [utilizator]

  pana in spetembrie ca domnul ministur e in campanie acum, nu are tip de astfel de prostii :)
 • +10 (12 voturi)    
  Confirm situatia (Joi, 22 iulie 2021, 13:34)

  AbMo [utilizator]

  PFA.
  La momentul platii in iunie 2020 aveam niste sume neutilizate in stingere. Am platit considerand aceste sume si bonificatia.
  Anul acesta am primit notificari si somatii in SPV ca sunt dator cu sumele respective.
  Intre timp sumele neutilizate in stingere mi-au fost compensate, dar bonificatia tot nu vor sa o dea, pe motiv ca "trebuia sa platiti toata suma (cu tot cu bonificatie)" si ca "bonificatiile au fost acordate de un soft de la Bucuresti, noi nu putem face nimic" (verbal, pentru ca in scris n-ai sa obtii asa ceva)...
  Deocamdata am platit tot, inclusiv dobanzi si penalizari, ca sa scap de popriri, iar pe acordarea bonificatiei si restituirea sumelor am depus cerere din nou.
  Niste incompetenti.

  Probabil va trebui sa ii dau in judecata, altfel nu te intelegi cu ei.
  Sunt convins ca sunt mii de oameni in aceeasi situatie, care nici macar nu stiu de unde li se trage pentru ca documentele si explicatiile lor sunt atat de evazive, complicate si eronate incat e foarte greu sa intelegi ceva din ele. Ei insisi habar n-au ce fac in softurile alea, sunt batuti in cap, nu stiu daca exista vreunul cu IQ peste 90 in tot ANAFul.
 • +6 (6 voturi)    
  Gainarii (Joi, 22 iulie 2021, 13:56)

  Gigel cu elefantii [utilizator]

  Statul pare incapabil sa-si inteleaga interesul economic. Pentru orice fleac pune poprire pe conturi. Si ce daca baga o firma in incapacitate de plata, daca se poate ajunge la concedieri si pierderi economice? Nu-i intereseaza. In loc sa se orienteze pe marile datorii, care aduc bani la buget, merg pe toate firimiturile. Iar previzibilitate - zero. Te trezesti din senin ca nu-ti mai merge contul.
 • +9 (9 voturi)    
  FANA-riot (Joi, 22 iulie 2021, 14:00)

  anion [utilizator]

  Mi-am platit datoria de 443 lei din declaratia de venituri la timp, in aprilie, la sediu, cu omul lor de mana de la intocmire declaratie pana la casierie. Dupa expirarea termenului de depunere in mai, ma trezezesc in iunie cu Somatie si Titlu Executoriu ca mai am de platit 139 lei. Am reclamat telefonic si mi s-a spus ca nu mai am de platit, ca de vina este un soft care nu stiu ce trebuia sa nu faca, dar o alta anulare de Somatie si TE nu se mai trimite si sa stau linistit ca nu-mi executa contul.
 • +2 (4 voturi)    
  anaf praf (Joi, 22 iulie 2021, 14:04)

  costelo999 [utilizator]

  hai cu digitalizarea, cu programele , cu soaftele in tara aitishitilor corporatishti, cu penerereu, cu fundurile europeene, haideti ba o data ....
 • +5 (11 voturi)    
  Foarte Bine !!!! (Joi, 22 iulie 2021, 14:10)

  Nazixo [utilizator]

  Eu mi-am inchis toate conturile bancare din tara inca din anul 2015 si am deschis altele in afara uniunii europene prin intermediul unor intermediari specializati pe astfel de probleme, invit anaful sa incerce sa imi puna si mie poprire sa vedem cum ramane cu buza umflata.
  Cine nu isi ia masuri isi merita soarta, eu nu ma las calcat pe cap ca restul adormitilor!
  Sunt banii mei si fac ce vreau cu ei, cand vreau, daca vreau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +6 (6 voturi)    
  ANAF una dintre institutiile (Joi, 22 iulie 2021, 15:04)

  t4v1 [utilizator]

  unde digitalizarea ar aduce beneficii imense pentru cetateni.

  Insa din politica se pare ca nu se pricepe nimeni, sau nu-i intereseaza.

  Cine putea/poate sa faca?!

  La ADR Sabin Sarmas de la PNL Cluj acum in Parlament.

  La Ministerul DIGITALIZARII e cel mai inutil ministru de la PLUS Ciprian Teleman.
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 iulie 2021, 15:53)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  am (Joi, 22 iulie 2021, 17:32)

  andrei1232000 [utilizator]

  avut de primit vreo 2000 lei si de dat vreo 1000 de lei. am cerut compensare de mai multe ori si nimic. ANAF dadea vina pe trezorerie si invers. pana a venit somatia si am facut scandal. in cateva ore s-a rezolvat. anulat somatia, etc.
  Fiecare persoana fizica are un manager de cont cu care discuti si te indruma, previne etc. (adica ar trebui). Asta daca nu s-ar face angajari pe pile si functionarii ar face treaba.
 • +2 (2 voturi)    
  vești bune pentru români! (Vineri, 23 iulie 2021, 13:47)

  NicuPandemicu [utilizator]

  Ministrul Finanțelor, în subordinea căruia se află ANAF, o să ne spună cât de bine e că doar pentru anii 2017 și 2018 au pus popriri, nu și pentru 2019! Deci românii sunt mai fericiți!
 • +1 (1 vot)    
  asa se intampla (Luni, 26 iulie 2021, 8:23)

  mihai123456 [utilizator]

  cand institutiile statului (precum ANAF) sunt napadite de trantori, oameni angajati pe pile, amanti, amante. Sunt institutii unde angajatii stau si paraziteaza la adapostul unui loc caldut, unde nu-i deranjeaza nimeni. Pana nu vor fi filtrati pe criterii clare de competenta declinul statului si al institutiilor lui va continua.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by