De ce notează recrutorii ora exactă la care ajungi la interviu? Filmul reținerii lui Dragoș Săvulescu: prins în zona morilor din Mykonos, dus în Syros Reportaj pe teren cu pompierii români care au impresionat Grecia: duș la tulumbă, mâncare la cutie Cum poți afla online, pas cu pas, ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensia ta de stat Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu cu 320.000 lei pentru gunoiul din Sectorul 1 Cu cât se scumpeşte energia electrică pentru consumatorii casnici, după majorările de pe piaţa angro Investiţii HoReCa ȋn reamenajări și soluții avansate de igienă. Costul obiectelor sanitare poate atinge câteva mii euro Tokyo 2020. Și-a îndeplinit România obiectivele la Olimpiadă? Clotilde Armand: Cauzele ostilității transpartinice împotriva primarului Sectorului 1.

Business reportFoto: Colaj foto

De ce notează recrutorii ora exactă la care ajungi la interviu? 5 minute este intervalul maxim acceptabil de ajungere la o întâlnire înaintea orei fixate. Iar pentru cei mai sus pe scara socială e de 2 minute, mai ales când te întâlneşti cu cineva pentru prima dată, şi pentru ceva important. Fiindcă, dincolo de semnalul pe care îl transmiţi, te poţi pune şi pe tine şi pe ceilalţi în situaţii jenante, pentru care responsabilitatea îţi revine în întregime, de cele mai multe ori. Nu toţi au săli de aşteptare în care să te instaleze, sau nu toate sunt disponibile în orice moment. Să încurci lumea pe un scaun incomod pe la secretariat nu e o imagine tocmai plăcută, nici pentru tine şi nici pentru ceilalţi. Pe secretară o enervează să fie unul pe acolo care ascultă tot ce vorbeşte ea la telefon, mai ales când are ceva foarte important de discutat despre planurile de weekend, scrie George Butunoiu pe blogul său de pe Adevărul.

Filmul reținerii lui Dragoș Săvulescu: prins în zona morilor din Mykonos, dus în Syros. Poliția greacă spune că va fi extrădat. Dragoș Săvulescu a fost prins luni, 9 august, în insula greacă Mykonos. Și nu oriunde: în așa-zisa zonă a morilor, una urmărită îndeaproape de Interpol din cauza persoanelor care își fac acolo vacanțele, multe dintre ele având legături cu lumea interlopă. Ziariștii de la protothema.gr au aflat, de la poliția elenă, că acesta era însoțit la un bar de doi prieteni în momentul reținerii și nu a opus rezistență. După ce a fost reținut, Săvulescu a fost dus în fața unui procuror din insula Syros, unde se afla și marți. De aici, el va fi extrădat în România, potrivit Libertatea.

Reportaj pe teren cu pompierii români care au impresionat Grecia: duș la tulumbă, mâncare la cutie. Prima observație de la fața locului. Pe internet, pompierii români sunt numiți extratereștri de presa grecească, „oameni care parcă vin de pe altă planetă”. Românii în roșu, de la ISU, i-au impresionat pe grecii în nevoie prin felul în care folosesc tehnica, dar și pentru că „viteza, organizarea și reflexele instinctive sunt uimitoare”. Când ajungi printre ei, ca orice meseriași, românii admiră sculele altora. În sălașul lor din Evia, pompierii români mărturisesc că i-au impresionat dotările tehnice ale confraţilor de breaslă din Grecia. „Au avioane, elicoptere şi reacţionează rapid şi organizat încă de la primele semne de foc. Însă nu pot acoperi terenul, terenul care trebuie bătut cu piciorul. Arunci apă din avion, dar ca să stingi fiecare focar, trebuie să umbli prin scaieţi, să-ţi tai drumul cu motocoasa. Să cobori prin toate râpile. N-am văzut aşa munţi”, spune un pompier de la ISU București-Ilfov. Dincolo de comparații, stă însă riscul, scrie Libertatea.

Cum poți afla online, pas cu pas, ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensia ta de stat. Orice salariat din România își poate crea un cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pentru a afla ce vechime în muncă a acumulat pentru pensia de stat. Odată creat contul, poți afla rapid vechimea acumulată, prezentată fie ca situație lunară, fie ca situație anuală. Înainte de orice, trebuie să îți faci un cont online pe site-ul CNPP, pentru a putea vedea vechimea ta în muncă din evidențele autorităților. În acest sens, se completează un formular online care apoi trebuie tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii. Ulterior, vei primi un e-mail prin care vei putea seta parola contului, după care vei putea accesa efectiv contul tău din site-ul CNPP, scrie avocatnet.ro.

Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu cu 320.000 lei pentru gunoiul din Sectorul 1. Garda Națională de Mediu, condusă de comisarul general Octavian Berceanu, a fost nevoită să amenze de patru ori Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, pentru munții de gunoaie abandonați pe străzi. La solicitarea Newsweek România, Garda Națională de Mediu a transmis că „în luna martie au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 160.000 lei pentru neluarea măsurilor de salubrizare a razei teritorial administrative a Sectorului 1, conform OUG nr.195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare. (...) În luna iunie 2021 au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 160.000 lei”, potrivit Newsweek.

Cu cât se scumpeşte energia electrică pentru consumatorii casnici, după majorările de pe piaţa angro. Scumpirea semnificativă a energiei electrice pe pieţele angro va duce la o creştere considerabilă a preţurilor şi pentru consumatorii casnici care au trecut în piaţa concurenţială, în momentul în care contractele acestora vor expira şi oamenii vor trebui să semneze noi contracte. Pentru consumatorii care sunt în serviciu universal şi decid să rămână aşa, preţurile vor creşte abia la 1 ianuarie 2022, pentru că actualul preţ, stabilit la 1 iulie, este valabil şase luni, cel puţin potrivit reglementărilor de acum, scrie e-nergia.ro. Cea mai bună ofertă pe care Enel a trimis-o clienţilor săi era ceea ce se cheamă Enel Simplu Anual. Ea presupunea atunci un preţ al energiei active de aproape 0,33 lei/kWh, şi era fără abonament. Acum, această ofertă a Enel vine cu un preţ al energiei active de 0,46 lei/kWh, deci cu 13 bani/kWh mai mult, bani pe care i-aţi plăti în plus dacă la reînnoirea contractului, care va avea loc în ultimele luni ale acestui an, aţi alege acelaşi plan tarifar. Adică 13 lei în plus la o factură lunară de 100 kWh, fără TVA, sau 15,5 lei, cu TVA, scrie Adevarul.

Investiţii HoReCa ȋn reamenajări și soluții avansate de igienă. Costul obiectelor sanitare poate atinge câteva mii euro. Încă suntem în plină perioadă de vacanţă şi concedii: deci un material despre turism cu câteva explicaţii interesante nu strică. Iar prezentul material vine cu un punct de vedere extern care să justifice într-o oarecare măsură măririle tarifelor la cazare pe întreg mapamondul. Spun oarecare întrucât dacă îi numărăm pe cei care au făcut în mod real investiţiile de care povestim mai jos cu siguranţă nu trece de 20%. Iar scumpiri au făcut toţi, mai degrabă din dorinţa de a-şi scoate pârleala luată în perioadele cu distanţare socială impusă. Relaxarea restricțiilor pentru unitățile HoReCa a venit nu doar cu beneficii pentru industrie, ci și cu o serie de obligații, scrie FinEco24News.

Tokyo 2020. Și-a îndeplinit România obiectivele la Olimpiadă? Tokyo 2020. Rezultatul delegației noastre de 101 membri (echipa de fotbal fiind cea mai consistentă, cu 18 jucători) a fost de 4 medalii: una de aur și trei de argint. Este un rezultat similar cu cel obținut la ediția anterioară, cea de la Rio, din 2016. Dar mult sub nivelul de dinainte de 2000 și incomparabil cu nivelul din perioada comunistă. Apogeul rezultatelor a fost în perioada 1980 – 1988 când România îndura o perioadă de austeritate economică. Rezultatele sportive, chiar dacă nu țineau de foame, hrăneau sufletele și aduceau populației o fărâmă de bucurie și patriotism, scrie project-e.ro.

Clotilde Armand: Cauzele ostilității transpartinice împotriva primarului Sectorului 1. Clotilde Armand a devenit inamicul public numărul 1, o atacă și dușmanii politici tradiționali, și colegii de coaliție, dar nici în propriul partid nu e foarte iubită și susținută. Resorturile profunde ale ostilității transpartinice de care se lovește Clotilde Armard au multe motivații. Forțele coalizate împotriva ei sunt redutabile, de la posturile de televiziune arondate partidelor, care au desfășurat permanente campanii de presă, până la PSD și chiar PNL, partid din coaliție care, teoretic, ar trebui să fie de partea ei, scrie Europa Liberă.