Specificațiile tehnice pentru e-factura, în dezbatere - DOCUMENT/ UPDATE: ANAF a publicat procedura

de F.B.     HotNews.ro
Miercuri, 27 octombrie 2021, 14:11 Economie | Finanţe & Bănci


Ministerul Finantelor
Foto: Hotnews
Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere ordinul privind specificațiile tehnice ale facturii electronice. Ar fi trebuit să facă asta de săptămâna trecută, pentru a se încadra în termen. În teorie ar trebui ca e-factura să fie operațională din prima parte a lunii noiembrie, având în vedere OUG din octombrie.

Proiectul de ordin conține:

• specificațiile tehnice și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice;
• identificatorul setului de reguli;
• regulile adiționale impuse de specificația tehnică și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice RO_CIUS.

Prima dată, e-Factura va fi doar în relația B2G (Business to Government).


UPDATE: ANAF a publicat procedura

ANAF, la rândul ei, a publicat procedura.

Înscrierea în Registrul RO e-Factura se va face prin transmiterea formularului (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunțare la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura”, având bifată secțiunea III.


Operatorul economic care a optat pentru utilizarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura este înscris în Registrul RO e-Factura începând cu data de 1 a lunii următoare transmiterii formularului (084).

Registrul RO e-Factura permite:

• consultarea informaţiilor pentru fiecare operator economic în parte, identificat prin codul de identificare fiscală sau prin codul de înregistrare în scopuri de TVA, în situația în care acesta este înregistrat în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal;

• furnizarea, prin servicii web, a informațiilor din Registrul RO e-Factura. Interogarea registrului se face pe baza unei liste care conține codul de identificare fiscală al operatorului economic. Răspunsul serviciului web furnizează informații privind denumirea/numele, prenumele și adresa la care își are domiciliul fiscal fiecare operator economic care figurează în registru, starea (figureaza/nu figureaza) la data solicitată de către persoanele interesate, precum și intervalul de înregistrare corespunzător datei solicitate.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2656 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Da, unde? (Miercuri, 27 octombrie 2021, 14:25)

  c_c_a [utilizator]

  De unde-ati facut rost de asta, suflete? Pe surse?!

  Ca bate vantul pe site la MFINANTE la sectiunea de dzbateri publice, iar regulile astea existau mai toate si cand au dat prima goarna cu e-facturare.

  Bine ca tehnic merge treaba, ce sa zic.

  Nu conteaza ca nimeni nu stie de cand e obligatorie, cand se incarca factura asta, cum se incarca (iti trebuie semnatura digitala ... cu care poti face multe alte chestii la ANAF daca te-ai inregistrat) sau cum se descarca pe partea cealalta...
 • 0 (0 voturi)    
  e contraventie (Miercuri, 27 octombrie 2021, 15:07)

  blackstar [utilizator]

  sa postezi steagurile astfel, pe cand o amenda pt. finante ? HN tot insista cu imaginea asta :)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by