Sri Lanka a ordonat armatei sale să trimită soldați la sute de benzinării marți, pentru a ajuta la distribuirea carburanților, după o creștere a prețurilor la mărfurile cheie și a penuriei care a forțat zeci de mii de oameni să stea la coadă ore în șir, transmite Reuters.

Carburanti - pompa benzinarieFoto: DreamsTime

Națiunea din Oceanul Indian se luptă cu o criză valutară care a forțat devalorizarea monedei sale și a lovit plățile pentru importurile esențiale, cum ar fi alimente, medicamente și combustibil, determinând Guvernul să ceară ajutorul FMI.

„Decizia de a poziționa trupele în apropierea pompelor de benzină și a punctelor de alimentare cu kerosen a venit după ce trei persoane vârstnice au murit în timpul așteptării la o coadă lungă”, au spus oficialii.

„Cel puțin doi soldați vor fi dislocați la fiecare pompă de combustibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei Nilantha Premaratne, pentru Reuters, adăugând că soldații vor ajuta la distribuirea combustibilului, dar nu vor fi implicați în controlul mulțimilor.

Decizia a fost luată în urma plângerilor referitoare la stocarea și distribuția ineficientă, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ramesh Pathirana.

Tensiunile legate de deficitul de provizii au dus la violențe în rândul locuitorilor care se îmbulzesc să cumpere combustibil și alte produse esențiale.

Sursă foto: DreamStime.com