Românii pot împrumuta statul prin noile emisiuni Tezaur începând de luni. Acestea au maturități de 1 și 3 ani și dobânzi de 4,8% și 5,8%.

Programul Tezaur pentru populatieFoto: Facebook

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu, sunt în formã dematerializatã și pot fi cumpãrate:

  • Între 04 – 26 aprilie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 04 – 27 aprilie 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 04 – 26 aprilie 2022 în mediul urban și 04 – 21 aprilie 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Conform Ministerului Finanțelor, dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.