Edward Prescott si Edmund Phelps, laureati ai Premiului Nobel pentru Economie, si-au anuntat participarea la Forumul Financiar Central si Sud-Est European, organizat in perioada 2-6 iunie la Bucuresti, potrivit organizatorilor. Printre subiectele ce vor fi dezbatute de cei doi laureati ai Premiului Nobel se numara perspectivele de crestere a economiei romanesti in 2008, evolutia cursului valutar si a burselor regionale, politici anti-inflationiste.

Edward Prescott, consilier principal pe probleme monetare in cadrul Federal Reserve Bank of Mineapolis, a castigat in 2004, alaturi de Finn Kydland, Premiul Nobel in Economie pentru contributiile sale asupra dinamicii macroeconomiei – consistenta temporala a politicilor economice si fortele conductoare ale afacerii.

Recent, profesorul Edmund Phelps, laureat in 2006 al Premiului Nobel pentru Economie, a confirmat de asemenea participarea la Forumul Financiar din luna iunie. Cu un interes deosebit pentru economiile in tranzitie, Phelps a facut parte din misiunea de stabilire a biroului BERD in URSS, dezvoltand la inceputul anilor `90 un program record de reforma economica.

Forumul Financiar Central si Sud-Est European se afla la cea de-a cincea editie si aduce in prim-plan tema „Tendintele pietelor financiare globale. Perspective, crize si transformari. Care este formula succesului?".