Mulți români s-au trezit zilele acestea cu scrisori de la ANAF cu privire la verificarea corectitudinii completării informațiilor referitoare la Declarația 230 prin care au donat până la 3,5% din impozitul pe venit.

ANAFFoto: Hotnews

Numai la un oficiu poștal din Dristor erau 3.500 de scrisori.

Practic, ANAF trimite astfel de scrisori când are suspiciuni de fraudă: poate CNP-ul apare și pe alte declarații 230, ori culoarea pixului sau semnătura nu s-ar potrivi etc.

Dacă știți că ați donat către asociația menționată de ANAF, nu trebuie să faceți nimic, ignorați scrisoarea. Dacă totuși nu este așa, evident că ar fi bine să informați Fiscul.

Chiar ANAF spune în scrisoare: “În cazul în care nu ați optat pentru virarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat în contul entității beneficiare meționate sau nu ați solicitat virarea sumei pentru această entitate nonprofit/unitate de cult pentru perioada de mai sus, vă rugăm, ca iîn termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări să ne comunicați, în scris, aceste aspecte.

Dacă aceasta este opțiunea dumneavoastră exprimată prin semnarea și depunerea formularului 230 la entitatea beneficiară a sumei, atunci nu sunteți obligați să răspundeți la această notificare".