Un student din județul Bistrița Năsăud care a muncit ca recenzor la Recensământ a câștigat peste 35.000 de lei, arată un comunicat al Direcției Județene de Statistică. Topul este continuat de pensionari din MAI și MApN.

Chestionar recensamant 2021Foto: Hotnews

În unele sectoare din Capitală banii tot nu au fost virați recenzorilor, autoritățile motivând că sumele trebuie introduse în buget si supuși rectificării bugetare în ședinta de Consiliu local.

Vezi aici comunicatul DJS Bistrița-Năsăud

Reamintim că Guvernul a repartizat abia la finalul lunii trecute banii necesari pentru plata recenzorilor, la circa două luni de la terminarea colectării datelor.

Recensământul este extrem de important pentru creionarea politicilor publice, deși rareori politicienii au luat în seamă realitățile pe care un astfel de demers le scoate la iveală.

„Atât statul, cât și mediul privat trebuie să aibă datele pe baza cărora să vadă unde trebuie de pildă construite creșe sau grădinițe șamd, sau care să-i ajute la dimensionarea transportului între diferite județe etc, spune într-o discuție cu HotNews Cătălin Raiu, directorul de comunicare al INS.