Programul Tezaur prin care românii pot împumuta statul continuă în august-septembrie cu două tranșe pe 1 și 3 ani la dobânzi de 6,3 – 7,2%/an.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Cei interesați pot achiziționa titlurile de miercuri – 23 august.

Acestea au valoare nominalã de 1 leu și sunt în formă dematerializatã.

„În cadrul ediției anterioare a TEZAUR, peste 30.000 de români au ales sã investeascã aproape 1,4 miliarde de lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 23 august – 14 septembrie online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 23 august – 15 septembrie 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
  • Între 23 august – 14 septembrie 2023 în mediul urban și 23 august – 13 septembrie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.