Într-o inițiativă de colaborare între mediul academic și sectorul bancar, Raiffeisen Bank România și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) au lansat Think Tank Lab, un proiect ce își propune să dezvolte produse bancare de ultimă generație prin implicarea studenților pasionați de tehnologie. Cu ușile deschise tuturor studenților interesați, Think Tank Lab nu este doar un proiect, ci un apel către cei dornici să-și pună imaginația și cunoștințele la treabă într-un mediu captivant și interactiv.

Raiffeisen Bank România și Universitatea Babeș-Bolyai lansează Think Tank LabFoto: Raiffeisen Bank

Think Tank Lab este o platformă unde viitorul financiar se conturează prin mințile și ideile tinerilor studenți UBB. Aceștia au avut ocazia să se înscrie în echipe formate din 5-6 colegi și vor lucra alături de mentori experimentați din cadrul Raiffeisen Bank România. În cadrul programului de training și mentorat, studenții vor experimenta, vor învăța și vor contribui la dezvoltarea unor soluții creative pentru industria bancară.

La ceremonia de lansare, care a avut loc la Centrul Regional de Business din Cluj-Napoca, au fost prezenți rectorul UBB, prof.univ.dr. Daniel David, prorectorul UBB, conf. univ. dr. Christian Săcărea, și Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT la Raiffeisen Bank România, alături de studenți și alți invitați.

Prof.univ.dr. Daniel David, rectorul UBB, a subliniat importanța parteneriatului cu Raiffeisen Bank România, menționând: ,,Mă bucur să văd că rețeaua de centre de excelență și inovare centrate în jurul UBB se extinde, acum, în parteneriat cu unul dintre actorii majori în mediul economic-bancar românesc, lucru care întărește pozițiile de top pe care le are UBB în rankingurile internaționale privind "parteneriatul cu industria", "inovarea", "atractibilitatea UBB pentru mediul socio-economic" sau "angajabilitatea studenților".

Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România, a subliniat importanța investițiilor în educație prin proiecte care aduc inovația și tehnologia în prim plan. ,,Investim în educație prin proiecte care pun inovația și tehnologia în prim plan, iar parteneriatul pe termen lung pe care ne dorim să-l avem cu Universitatea Babeș—Bolyai începe prin lansarea unui program bazat pe practică și mentorat care le oferă studenților posibilitatea să interacționeze cu specialiști din domeniul bancar și să experimenteze importanța muncii în echipă pentru dezvoltarea unor proiecte cu impact pentru viitor”.

În cadrul Think Tank Lab, Raiffeisen Bank România a inaugurat un hub dedicat educației în tehnologie și inovație, situat în Centrul Regional de Business din Cluj-Napoca. Acest spațiu reamenajat oferă studenților experiențe de studiu și networking, facilitând colaborarea în echipe și dezvoltarea de proiecte axate pe teme precum banking sustenabil, aplicații și tehnologii blockchain, inteligența artificială, banca viitorului și produse financiar-bancare pentru noua generație.

Proiectul se va desfășura până la finalul lunii martie când va avea loc ceremonia de desemnare a câștigătorilor unde vor fi recunoscute cele mai inovatoare idei dezvoltate de studenți. Think Tank Lab reprezintă o punte esențială între mediul academic și sectorul bancar, contribuind la formarea unei noi generații de profesioniști în tehnologie și inovație bancară.

Articol susținut de Raiffeisen Bank România