Compensaţia acordată în 2023 de cea mai mare bancă de investiții de pe Wall Street, JPMorgan Chase, șefului său, CEO-ul Jamie Dimon, a crescut cu aproximativ 4,3% în contextul unui an cu profit record, Reuters și Agerpres.

Jamie DimonFoto: Lenin Nolly/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pachetul salarial al lui Dimon din 2023 s-a ridicat la 36 de milioane de dolari, acesta fiind alcătuit din salariul de bază de 1,5 milioane de dolari şi un bonus de performanţă de 34,5 milioane de dolari - alcătuit din 5 milioane de dolari în numerar şi 29,5 milioane de dolari în acţiuni.

În 2021 şi 2022, Dimon beneficiase de o compensaţie de 34,5 milioane de dolari, pe fondul incertitudinilor economice, al tensiunilor geopolitice şi efectelor pandemiei.

„Compensaţia anuală pentru 2023 reflectă modul în care acesta a gestionat banca, cu creşteri pe toate pieţele, rezultate financiare record şi un bilanţ solid. În plus, banca a reuşit să navigheze cu succes şi să-şi sprijine clienţii în contextul turbulenţelor de pe piaţa financiară şi al finalizării achiziţiei First Republic", a precizat Consiliul de Administraţie al JPMorgan Chase.

În 2023, JPMorgan a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa. După ce a achiziţionat în mai First Republic Bank, veniturile nete din dobânzi au urcat la un nivel record.

Jamie Dimon, în vârstă de 67 de ani, conduce JPMorgan din 2005. Averea lui este estimată la 1,9 miliarde de dolari, conform Forbes.