Este greșit să crezi că pur și simplu prin crearea a câtorva locuri de muncă îi vom aduce acasă pe românii plecați din țară, susține Bende Sandor, presedinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputatilor, membru UDMR.

BaniFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

“Nu îi vom aduce acasă. Dacă îi vom plăti bine, nici atunci nu-i vom aduce acasă. Știți de ce? Pentru că acești oameni, odată plecați în Occident, s-au obișnuit cu ceva”, a declarat el, în cadrul unui eveniment organizat de CursDeGuvernare.ro.

Bende Sandor spune că a discutat cu foarte mulți dintre ei.

“S-au obiștnuit cu stabilitatea, cu securitatea zilei de mâine, liniștea la locul de muncă. Asta în primele 4-5 zile ale săptămânii. În restul de zile până la 7 are o posibilitate de recreere”, a explicat el.

  • „Noi trebuie să facem în așa fel în România, dacă dorim să-i aducem acasă pe cetățenii noștri care au plecat în străinătate ca să muncească, pe lângă salariul cât de cât decent, trebuie să-i asigurăm și o viață cultural-socială. Să poată să meargă cu familia la teatru. Să poată să meargă la un eveniment sportiv, să-și poată educa copiii în condiții normale”.

“Până nu creem aceste lucruri, este greșită concepția că acești oameni se vor întoarce”, conchide deputatul UDMR.

Sursă foto: Dreamstime.com