Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat, miercuri, certificate de trezorerie cu scadenta la un an, in valoare de 219,29 milioane de lei, la un randament anual mediu de 10,96%, putin peste nivelul de la licitatia anterioara, potrivit NewsIn. Randamentul anual maxim oferit de Finante a fost de 11%.

Emisiunea de titluri de stat avea o valoare programata de 800 de milioane de lei, iar cererea de cumparare venita din partea bancilor a fost de 965,15 milioane de lei.

La ultima licitatie pentru certificate de trezorerie la un an, din 25 iunie, MEF a vandut titluri de 131,47 milioane de lei, la care a acceptat un randament anual mediu de 10,74%.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al treilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat in valoare de 6 miliarde de lei, pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

Pentru acest an, MEF a anuntat ca vrea sa emita titluri de stat in valoare totala de 11 miliarde lei, peste nivelul de 9,5 miliarde lei al datoriei astfel contractate in 2007, dar dobanzile mari din piata au determinat, in repetate randuri, Finantele sa respinga ofertele la licitatii sau sa accepte sume mai mici.