*Pana la urma, am avut dreptate. BNR a scos tampenia aia cu stress-testul. Pai era si normal… Oricum, am vorbit cu cativa colegi sa le propunem celor din BNR sa inlocuiasca testul de stress cu un test de relaxare. Vine clientul in banca sa ia un credit, si tu ca bancher ii oferi pentru inceput un cognac si o tigara de foi. Cand te intreaba daca ar putea lua 10.000 de euro imprumut, ii zambesti si ii spui: “Bine, dar noi v-am pregatit 100.000. Sper ca n-o sa ne refuzati!”. Si ii dai tot asa cu chestii relaxante, ca banii ii vor fi adusi acasa de Miss Venezuela 2008, pana cand in final ii spui ca totul a fost un test si il inviti sa iasa dreaq din banca, ca mai ai si alte teste de dat. Ca sa-si revina din vise, il iei mai dur putin, in genul “Hai fraiere, te-n gat de sarantoc! Dispari din banca mea! Un amarat de test de relaxare nu esti in stare sa treci, imbecilule!”

*Aia de la Leumi Bank au innebunit. Au bagat un cont de economii cu 20% dobanda!!!!. «Contul aniversar 20%», cica. Maine bag si eu numa asa, amproasta, «Contul aniversar 80%», cu 80 la suta dobanda la lei!!! Normal, comisionul de administrare va depasi dobanda anuala, iar cel de retragere va ajuta sa-mi cresc profitul. Daca ma intreaba careva ce aniversez de i-am pus numele asta, ii spun “Aniversez pe toti boii care vin sa-si puna banii la mine!”.

*Cacat. M-am trezit prost dispus. Am avut un vis oribil. Venea la mine in birou Isarescu si imi cerea graficu expunerilor pe mari corporatii. Iar io nu-l aveam, ca-l imprumutasem de la un coleg din alta banca si a trebuit sa-l dau inapoi. Ala urla la mine ca unde-i graficu, iar io plangeam ca prostu. Dupa aia ne-am impacat la un stress test ca lumea, facut in casa.

*Dom-ne, Becali n-a fost lasat sa-si faca banca. E ceva de speriat cum vor astia sa te termine. I-am spus lui Gigi ca in schimb, sa nu-l lase nici el pe Isarescu sa se inscrie in Clubul ciobanilor cu peste 200 de oi. Iar cand il vede mancand seminte pe stadionul lui, sa-i dea tata amenda in procent din venituri. 10% pentru seminte, 10% pentru aruncat brichete in teren si tot asa. Sa se invete minte sa-l mai refuze!!!

*Piata imobiliara a inceput sa o ia si la noi razna! Jucam aseara poker cu inca 3 bancheri si cand a ajuns miza la 50.000 de euro, unul dintre ei a zis ca baga un cartier de vile. Ceilalti ne-am revoltat, normal. Pana la urma ne-a promis ca mareste cu cateva procente dobanzile variabile la credite si ne lasa sa-i refinantam 300 de credite.

*Am ras cu cativa colegi de interviul dat de Carabulea celor de la ZF. «Sunt multi care ne bat la usa…», zice Cara. Pai normal, ca sunt unii care unde va prind, acolo v-ar bate. Si pe un coleg de-al meu l-au batut la usa acum vreo doua luni, de a trebuit ala sa urle ca nu-l cheama Ghetea.

*BCR-ul a bagat bancomate peste tot, frate. In 12 statii de metrou nu te mai poti misca de bancomatele lor. Le-am trimis un mail in care le sugeram sa-si puna bancomatele si pe TGV-urile franceze si in metrourile din Tokio. Macar aia n-o sa stie la retragerea banilor daca se cutremura din cauza comisioanelor sau a miscarilor tectonice. Oricum, aseara am tinut un comitet de directie si am decis sa nu ne lasam mai prejos. Bagam si noi bancomate in fiecare tramvai. Sa vedem acuma ce-o sa faca!

* Foarte ciudat!!!! Desi bancile noastre dau credite in franci elvetieni, bancile din Elvetia nu dau credite in lei romanesti!!!!! (PS De vazut de ce dreaq pica bancile alea una dupa alta si afiseaza pierderi subprime. Daca e numai un joc ca sa insele Fiscurile lor??????)

*Maine sa nu uit sa duc inapoi proiectul de buget pe 2009, luat de la banca din vecini. L-au aprobat cei din Centrala, fraierii, desi la un moment dat scapasem numele bancii de care apartinea bugetul. M-au mai si premiat cand au vazut ca sunt prima subsidiara care are déjà facut bugetul.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.