Criza ruso-georgiana nu a avut niciun efect asupra investitiilor straine in Rusia, a asigurat premierul Vladimir Putin, intr-un interviu publicat vineri de Le Figaro, citat de NewsIn. Vladimir Putin a afirmat ca, din contra, un flux prea mare de investitii ar putea avea efecte negative asupra economiei ruse. "Anul 2007 a fost pozitiv, cu intrarea a 81 miliarde de dolari. Anul acesta ne vom situa in jurul sumei de 45 miliarde de dolari".

"De fapt, nu avem nevoie de mai mult, pentru ca ne-ar creste prea mult lichiditatile, iar inflatia ar fi alimentata. In opinia mea, nu exista niciun efect al crizei din Caucaz asupra investitiilor straine in Rusia", a subliniat el.

Presedintele Dmitri Medvedev a declarat vineri ca economia Rusiei ramane atractiva, in pofida unei scaderi a indicilor la Bursa de la Moscova de 40% de la inceputul anului si 26% de la declansarea conflictului cu Georgia.

Putin a reafirmat ca Rusia isi va indeplini obligatiile ce decurg din acordurile incheiate cu Uniunea Europeana: "Consideram aceste acorduri ca fiind foarte importante. Apreciez marele rol de pacificator al presedintelui francez Sarkozy in calitate de presedinte al UE. Vom respecta aceste acorduri, dar trebuie ca si partenerii europeni sa le respecte", a subliniat el.