Turbulentele de pe pietele financiare nu vor cauza o recesiune economica mondiala, a declarat membrul consiliului executiv al Bancii Centrale Europene, Juergen Stark, intr-un interviu publicat sambata si preluat de Reuters. intrebat de reporterii ziarului Welt am Sonntag daca ne aflam in fata unei crize economice asemanatoare celei din 1929, Juergen Stark a raspus ca "nicio criza economica din istorie nu a fost similara celor precedente, lucru valabil si in situatia actuala".

"Nu intrevad pericolul unei recesiuni economice la nivel mondial, iar unul din argumente este ca Statele Unite nu mai au importanta economica pe care au avut-o in trecut. Multe state in curs de dezvolatre au devenit motoare de crestere economica", a adaugat acesta, potrivit NewsIn.

Stark a mai spus ca bancile centrale au invatat din greselile din trecut, iar acum sunt gata sa intervina oricand este nevoie. Stark sustine ca, in prezent, pietele reactioneaza la "exagerarile" din trecut.

Reprezentantul BCE a aparat interventia Bancii Centrale Europene si a sustinut ca aceasta era necesara pentru prevenirea prabusirii sistemului financiar.

"Cand unul dintre liderii pietei, care are influenta asupra intregului sistem financiar, intra in criza si exista pericolul unui efect de domino la nivel mondial, statul trebuie sa intervina", a explicat Juergen Stark.