ING Bank Romania a majorat plafonul de garantare a depozitelor, de la 38.000 de euro la 100.000 de euro, in urma deciziei luate in acest sens de banca centrala a Olandei, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al institutiei. ING Bank Romania se supune reglementarilor bancii centrale a Olandei, avand in vedere statutul sau de sucursala a grupului olandez.

"ING Bank Romania, avand statut de sucursala a ING Group, este supervizata direct de banca centrala a Olandei si se supune reglementarilor acesteia. Ca urmare, pentru toate depozitele de la ING Bank Romania, inclusiv sumele aflate in contul curent cu card atasat ING Card Cont'rol, se aplica acest nivel nou de garantare", a mai anuntat banca.

Plafonul de garantare pentru depozitele bancare constituite la institutiile financiare din Romania va fi majorat in curand de la 20.000 de euro la 50.000 de euro, a anuntat, miercuri, primul ministru Calin Popescu Tariceanu, dupa ce ministri de finante din Uniunea Europeana au hotarat ca suma minima garantata la nivelul Uniunii Europene sa fie de 50.000 de euro.