Criza atinge tigrii estului: Letonia cere ajutorul UE si FMI
"Am decis sa incepem negocieri oficiale cu Comisia Europeana si FMI pentru a finanta stabilizarea economiei", a declarat premierul Ivars Godmanis.
Letonia devine astfel a doua tara membra UE care solicita ajutorul Comisiei si FMI, dupa Ungaria, care a primit in 28 octombrie un ajutor financiar de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana si Banca Mondiala, dupa ce obtinuse deja cinci miliarde de euro de la Banca Centrala Europeana, la mijlocul lunii octombrie, transmite NewsIn.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Cine spunea asta ?
Am mai multi colegi care au lucrat ultimii 3-5 ani in Letonia si au spus ca a fost cea mai plictisitoare perioada din viata lor..
Sunt cu cel putin 5 ani inaintea noastra.
Letonia (ca si Estonia si Lituania) sint printre cele mai civilizate si curate tari din noile membre UE. Am fost in Tallin si in Riga cu treaba si nu e nici o diferenta fata de Stockholm sau Oslo.
Dar na, romanasii nostrii s-au plictisit fara scandalul din Romania.......
Tigrisorii de toate culorile din EU au trait din datorii ... acum vine timpul sa plateasca pentru autostrazile alea misto pe care le invidiem, si pentru zgarie-norii dupa care saliveaza rumanu' oropsit de la noi. Li s-au cam terminat banii, dar or sa fie salvati, cum au fost salvati (reduceri de datorii, amanari de plati, refuz, in mare parte nesanctionat, de a prelua din datoria externa a statului de care s-au despartit etc.) si dupa 1990.
Ce e neplacut in Romania: e foarte greu de gasit informatie despre cum stau lucrurile ... pana la urma o gasesti, dar e de inteles de ce agentiile de rating nu s-au chinuit asa mult ... "due diligence" nu presupune neaparat sa cauti, sa gasesti, sa traduci si sa colationezi sute de documente criptice si incomplete.
De exemplu: e foarte usor de gasit cu ce procent a crescut datoria domestica in ultimul an (vre-o 50%, aparent infiorator de periculos), dar e al naibii de greu de gasit o sursa cu autoritate care sa spuna care e procentul din GDP ... sau numarul de emigranti in UE: cifrele care circula sunt de la vre-o 800.000 la peste 2.000.000 ... dar avand in vedere ca foarte putin din migratia interna e inregistrata, deci nu prea apare in statistici, nu poti sa stii cati din cei 2mil+ sunt in Bucuresti sau in Italia. Dupa cat de mari au ajuns chiriile in Bucuresti, cred ca migratia externa e exagerata, dar pana nu o sa se simplifice procedura de obtinere a mutatiei si pana cand proprietarii nu or sa fie amenintati cu impozite pe vecie pentru ca au inchiriat odata o camera pe cateva luni la un nepot, nu o sa stim ce se intampla. ...
Vacante frumoase pe aici va doresc!