12 milioane de bancnote de 100 de franci francezi (bancnota "Delacroix", cum i se spune in Franta, dupa imaginea celebrului artist de pe fata biletului de banca) sunt inca in circulatie, potrivit Bancii Centrale a Frantei, care a dat un anunt prin care invita detinatorii celei mai tiparite bancnote frantuzesti sa vina la sediile Bancii Frantei pentru a-i preschimba in euro, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Data limita a fost sambata seara la miezul noptii, bancnotele putand fi trimise prin scrisoare recomandata, indicandu-se contul care sa fie alimentat in euro (chestiune care la noi nu cred ca ar fi posibila din cauza birocratiei).

Pentru detinatorii altor cupiuri, termenul de preschimbare in euro este februarie 2012.

Pentru cei 100 de franci francezi, detinatorul va primi 15,24 de euro, insa oficialii Bancii Centrale a Frantei nu sunt foarte optimisti cu privire la numarul celor care se vor grabi sa schimbe bancnotele.

"Unele bancnote probabil ca au fost uitate prin buzunare, fiind spalate si deci distruse. Altele sunt in posesia turistilor straini care au plecat cu ele acasa si e putin probabil sa vina pentru 15 euro sa le preschimbe. O a treia categorie de la care nu ne asteptam sa vina este cea a colectionarilor, care spera in vanzarea ulterioara la preturi mai mari", au declarat sursele citate.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.