Gheorghe Pogea: Deficitul pe primul semestru a fost de 2,7% din PIB - 14,35 de miliarde de lei, tinta de deficit era 14,5 miliarde

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 29 iulie 2009, 19:42 Economie | Finanţe & Bănci


Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat in premiera, la finalul sedintei de Guvern de miercuri, rezultatele economice pe primul semestru. Potrivit ministrului Finantelor, deficitul pe primul semestru a fost de 2,7% din PIB - 14,35 de miliarde de lei, in conditiile in care tinta de deficit a fost de 14,5 miliarde de lei.

Gheorghe Pogea despre rezultatele pe primul semestru:

 • In ciuda dificultatilor financiare, deficitul pe primul semestru a fost de 2,7% din PIB - 14,35 de miliarde de lei, in conditiile in care tinta de deficit a fost de 14,5 miliarde de lei.
 • Nivelul veniturilor a fost mai scazut cu 5,1 fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza efectelor crizei.

Gheorghe Pogea despre a doua etapa de reducere a taxelor:

 • In sedinta de Guvern a fost aprobat un memorandum privind trecerea la etapa a doua in ceea ce priveste reducerea taxelor si tarifelor parafiscale.
 • Prima etapa de reducere a fiscalitatii s-a finalizat in 17 iunie 2009 si a cuprins reducerea a 191 de taxe si tarife - fie reducerea, fie comasarea, fie anularea.
 • Au ramas in continuare circa 300 de taxe din cele 491. Etapa a doua va cuprinde urmatorul calendar: se va infiinta grupul interministerial care va analiza aceste taxe. Pe data de 15 septembrie 2009 va trebui sa inceapa elaborarea actelor normative si initierea aprobarii in Guvern a acestora in 30 septembrie. Dorim ca la finele lunii septembrie sa avem o a doua etapa de reducere a taxelor si tarifelor.
 • Vrem ca pana la sfarsitul anului sa reducem substantial numarul taxelor si tarifelor, multe dintre ele nefacand decat sa puna contribuabilii pe drumuri, costurile de administrare, in multe cazuri, fiind mai ridicate decat veniturile pe care le obtinem la stat.

Gheorghe Pogea despre imprumutul extern:

 • Am vazut multe dezbateri in presa referitor la ce se intampla cu banii pe care ii primim de la FMI si CE si ca nimic nu s-a vazut din ei.
 • Ministerul Finantelor si Guvernul au obligatia sa faca unele precizari.
 • Acest acord de finantare externa se intinde pe o perioada de 24 de luni. Pana in prezent nu s-a luat decat o singura transa de la FMI, in conditiile in care banii vor fi trimis in 8 transe.
 • Beneficiar este BNR, obiectivele fiind: reducerea presiunii pe pietele financiare, consolidarea rezervei valutare, mentinerea inflatiei in paramentri normali, reducerea presiunii asupra cursului de schimb. In niciun caz nu este vorba de impozite si dobanzi pe care Guvernul ii va pune pe romani sa le plateasca. Este un lucru fals care s-a spus. Sunt bani care ajung la BNR si tot BNR ii ramburseaza.
 • Mecanismul este simplu: bancile comerciale au la Banca Nationala rezerve minime obligatorii pentru care banca plateste dobanzi. Odata cu reducerea rezervelor minime obligatorii, acesti bani de la FMI vin sa consolideze si sa le inlocuiasca, ca atare nu se platesc dobanzi suplimentare sau costuri suplimentare.
 • Am vrut sa fac aceasta precizare pentru ca s-a tot pus intrebarea: Ce ati facut cu banii? Acesta este raspunsul. Iata ca avem o consolidare a cursului de schimb, o reducere a presiunii pe pietele financiare, presiune cauzata de intrarile mai putine de capital privat, generate, la randu-i, de criza.
 • Pe de alta parte, impreuna cu CE am stabilit acest memorandum de imprumut pentru 5 miliarde, tot pe 24 de luni, iar banii ii vom primi in 5 transe.
 • Guvernul nu a cheltuit pana acum niciun ban din acest imprumut de la CE, prima transa a venit luni - 1,5 miliarde. Ei urmeaza sa fie cheltuiti pentru sustinerea balantei de plati. Am auzit prin presa ca ei nu trebuie folositi pentru sustenabilitatea deficitului, ci pentru investitii. pentru investitii si sunt. Ei sunt destinati sa acopere cheltuielile bugetare, deci pentru investitii. Nu s-a cheltuit nimic, urmeaza ca din august sa cheltuim acesti bani.
 • A doua transa de la CE va intra in decembrie 2009 si va fi in valoare de un miliard de euro, iar urmatoarele 3 transe - in trimestrul doi din 2010, in trimestrul patru din 2010 si ultima in trimestrul doi din 2011.
 • Nu putem vorbi ca in Romania au intrat 20 de miliarde de euro si nu se simte nimic in economie, nu s-au facut investitii. Investitiile care au fost facute pe 6 luni de zile fara sa se utilizeze un leu de la CE sunt in valoare de 12,9 miliarde de lei - 3 miliarde de euro, inclusiv cele locale.
 • De la Banca Mondiala discutam despre un miliard in pachetul de finantare, prima transa de 300 de milioane o asteptam in septembrie 2009, urmatoarele doua, de cate 330 de milioane, vor veni in decembrie-ianuarie, iar ultima, spre finalul anului 2010.
 • Toate aceste imprumuturi pe care le-am luat au rolul de a consolida politica fiscala si a reduce nevoile de finantare ale Guvernului. Dobanzile la care am luat aceste imprumuturi sunt mult mai scazute decat ce poate obtine Guvernul in prezent de pe piata interna.
 • S-a tot spus ca au venit 20 de miliarde din imprumuturile externe si nu se simte nimic: Am primit doar o transa de la CE si n-am cheltuit inca un leu din ea. Toate investitiile care s-au facut s-au facut din veniturile realizate din economie sin din imprumuturile de pe piata interna.

Gheorghe Pogea despre majorarea taxelor importante:

 • Pentru anul 2009 nu avem in vedere majorarea taxelor semnificative. In ceea ce priveste anul 2010, n-am facut aceasta analiza, este prematur sa discutam acum.

Emil Boc despre imprumutul de la FMI:

 • Am adoptat in Guvern proiectul de lege care vizeaza ratificarea acordului stand-by de imprumut cu FMI. Proiectul de lege urmeaza sa fie trimis spre aprobare Parlamentului.
 • E vorba de imprumutul de 13 miliarde de euro pe care Romania l-a contractat de la FMI, imprumut care merge integral la BNR pentru consolidarea rezervelor valutare.
 • Acesti bani nu ajung la Ministerul Finantelor sau la vreunul dintre ministri. Nu sunt utilizati pentru proiecte de infrastructura sau cheltuieli de personale.
 • BNR va putea sa diminueze, astfel, rezervele minime obligatorii, pentru a putea ajunge sa adoptam moneda euro. Si returnarea datoriei va apartine tot BNR. Niciun roman nu va plati niciun leut pentru imprumutul de la FMI, pentru ca banii merg la BNR, si tot BNR ii va returna.
 • Tot ceea ce ia Guvernul din imprumutul de aproape 20 de miliarde de euro sunt 5 miliarde de euro. Acesti bani vor fi utilizati de Guvern pentru lucrari de infrastructura. Acesti bani ii returneaza Ministerul Finantelor, restul nu reprezinta o datorie directa a statului roman.
 • Romania, pana la data de 1 iulie, si-a respectat angajamentele de natura fiscala si bugetara, si deficitul bugetar convenit cu FMI si CE a fost respectat pe primele 6 luni ale anului, urmand acum sa discutam, in noul context economic, datele economice.

Emil Boc despre obiectivele Guvernului:

 • Actualul Guvern, care are la baza o coalitie foarte puternica, cel putin teoretic, in Parlament, daca nu face reformele structurale care nu au fost facute in ultimii 20 de ani sau pe care nimeni nu a avut curajul sa le faca, acest Guvern nu isi justifica existenta.
 • Am inceput cu justitia, si doua din cele patru Coduri sunt adoptate si publicate in Monitorul Oficial. Celelalte doua sunt in acest moment in dezbatere la Parlament si urmeaza sa fie aprobate in perioada urmatoare.
 • Avem de continuat aceste reforme structurale pe care acest Guvern, repet, s-a angajat sa le faca. Daca nu, nu are niciun rost sa isi mai continue activitatea.
 • Aici ma refer la urmatoarele reforme structurale: legea salarizarii unice - am dat termen 14 august pentru ca forma finala a proiectului de lege sa fie prezentata pe masa Guvernului. Personal, optez pentru angajarea raspunderii in Parlament, in conditiile in care in acordul cu FMI si CE avem termenul de 30 octombrie pentru adoptarea acestei legi, iar parcurgerea procedurilor in ambele Camere ale Parlamentului ar putea conduce la neindeplinirea acestui obiectiv.
 • In al doilea rand, reforma sistemului educational - inca de saptamana trecuta am dat termen 14 august pentru ca ministrul Educatiei sa prezinte la Guvern Legile Educatiei, avand ca suport central de analiza pachetul Miclea.
 • In al treilea rand, ma refer la reforma agentiilor guvernamentale, proces care a intrat in linie dreapta. Pentru unele agentii vom aplica desfiintarea, pentru unele desfiintarea prin trecerea lor in subordinea ministerelor, pentru altele comasarea unor agentii intr-o forma riguroasa, prin preluarea intr-una singura a doua-trei structuri existente in momentul de fata. In privinta altora, care vor ramane, fie ca sunt cerute de raportul cu Uniunea Europeana fie ca sunt indispensabile functionarii statului, acolo vom opera reduceri, fie de salarii, fie de personal, in functie de specific.
 • Vreau sa va spun ca exista agentii guvernamentale unde inca nu se simte niciun fel de criza, adica avem agentii unde salariul conducatorului auto este de 41 de milioane de lei vechi. Exista inca agentii unde salariile unor directori, si nu ma refer la seful agentiei, al carui salariu a fost redus la 48 de milioane de lei vechi - la alti directori din sistem unde avem salarii de 176 de milioane de lei vechi.
 • Vom lua acele decizii pentru ca lucrurile sa fie aduse sub control, iar salarizarea sa fie decenta, pe masura muncii pe care o presteaza.
 • E vorba in esenta despre acele agentii care practic presteaza servicii cu statut de monopol. Nu mai exista, de exemplu, un alt inspectorat de stat in constructii sau o alta Agentie de Cadastru, de exemplu. Sunt singurele autoritati: ele pun taxele, ele le incaseaza, ele le cheltuiesc. Aici va trebui sa gasim o formula, si juristii cauta solutii, pentru ca veniturile acestor agentii sa se faca venind la bugetul de stat, dupa care ei sa primeasca, pentru plata salariilor, la fel ca toti ceilalti bugetari ai statului, salarii corespunzatoare, decente si care sa respecte cadrul legal, pentru ca, in acest moment, salariile se negociaza.
 • De aici s-a ajuns la situatia ca, desi noi am impus unele masuri de austeritate, acest lucru nu s-a materializat la aceste agentii. Vom merge pana la capat cu o asemenea decizie, cu toate ca nu este foarte usor din punct de vedere legal, pentru ca sunt contracte colectiva incheiate care cuprind o sumedenie de sporuri, prime si bonusuri care trebuie sa fie rediscutate intr-un cadru legal si toti sa fie readusi la un numitor comun al utilizarii eficiente a banului public.
 • Pentru aceasta, eu vineri, sambata si duminica ma voi intalni cu toti ministrii care au in subordine structuri si agentii si vom discuta in detaliu fiecare agentie, fiecare structura, pentru a reglementa cadrul legal. Pe 14 august vreau sa fie gata proiectul de lege care sa reglementeze functionarea reformarea si restructurarea tuturor agentiilor.
Premierul Emil Boc si ministrii desemnati se intalnesc, miercuri seara, cu delegatia FMI sosita marti la Bucuresti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2155 vizualizari

 • -3 (13 voturi)    
  ioi bade boc..... (Miercuri, 29 iulie 2009, 19:56)

  luputehno [utilizator]

  iara ai dat cu coasa in urzici....mai trage o brazda mai bea o tuica ...dar taci....ca nu te pricepi.bnr e a statului roman ...a poporului ...nu e un musuroi parasit pe camp.lasa ma...cine aduce banii de dobanzi???isarescu de acasa??pdl ul???
  • -2 (12 voturi)    
   O avea (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:15)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui luputehno

   Isarescu vre-o tiparnita de Euro/dolari... sau Boc crede ca toti sunt tampiti sa-l creada...
   • 0 (4 voturi)    
    La PNL s-a rasturnat carul cu prosti (Joi, 30 iulie 2009, 0:53)

    cujo [anonim] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    Acum nu ma mai mir de ce penelicii au pus tara pe butuci. Pentru stabilitatea cursului si controlul inflatiei BNR constituie rezerva monetara. In lipsa fondurilor de la FMI, aceasta rezerva se constituie cu depozitele bancilor. BNR plateste dobanda oricum, fie la banci fie la FMI. Avantajul creditului de la FMI consta in faptul ca rezervele minime obligatorii cerute bancilor de catre BNR scad. Astfel, bancile au mai mult capital pentru creditarea economiei. Cu cat sunt mai multi bani pe piata, cu atat dobanzile scad. Acest ipochimen penelic nu are minte nici cat o gaina. In prostia lor fudula, acesti incapabili au adus Romania pe marginea prapastiei. S-au lins pe bot penelicii de guvernare.
  • +1 (13 voturi)    
   Declaratii (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:19)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui luputehno

   Astfel de declaratii te fac sa te intrebi cu voce tare daca persoana respectiva e in stare sa judece rational.
   • +2 (10 voturi)    
    redusi (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:50)

    cujo001 [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

    astfel de comentarii te fac sa te intrebi daca cei care le origineaza au minime cunostinte de economie. din pacate nu, nu degeaba pnl a guvernat ca un partid de incapabili care au lasat finantele pe butuci. mai studiati baieti, va faceti de pomina.
    • -1 (7 voturi)    
     Caracterizare (Miercuri, 29 iulie 2009, 21:38)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui cujo001

     Tu cum ai caracteriza un om care face o astfel de declaratie: "Da, am luat un imprumut de la banca, dar nu voi plati nici un leut inapoi pentru el. Va plati altcineva in locul meu"

     Dupa mine e iresponsabil,ca daca era hot ordinar nu mai capata imprumutul.
     • 0 (6 voturi)    
      mai si insisti (Miercuri, 29 iulie 2009, 22:33)

      cujo001 [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

      Invata intai cum functioneaza o banca nationala sau institutie financiara centrala, apoi fa comentarii. explica de exemplu cum plateste contribuabilul american dobanda la bonurile de trezorerie cumparate de chinezi. explica cum platesc romanii dobanzile pe titlurile de stat emise de bnr. noroc ca prostia nu doare mai baietzi, altfel n-ati misuna pe aici, ati chiui la luna pe dupa tufisurile de pe kiselef si aviatorilor. oricum va potoliti in curand.
      • +3 (3 voturi)    
       Subiect (Joi, 30 iulie 2009, 8:13)

       Constantin [anonim] i-a raspuns lui cujo001

       In acest articol nu este vorba de functionara Bancii Nationale. ci de niste declaratii ale lui Boc si ale lui Pogea.

       A spus Boc ca Romania, prin guvern, a luat un imprumut de la FMI? A spus.

       A spus Boc ca romanii nu vor plati nici un leut din buzunarul lor pentru acest impumut? A spus.

       Eu consider acest lucru iresponsabil. Un asemena comportament de a nu plati un impumut contract de tine insuti si al lasa in voia sortii sa-l plateasca altii nu caracterizeaza romanii.
 • -4 (10 voturi)    
  asa (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:05)

  antique [utilizator]

  si mincinosul cum sa fie?
 • -3 (9 voturi)    
  la vot! (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:09)

  Emil [anonim]

  ce formula sa gasesti bai nene ca de 7 luni tot va chinuiti sa gasiti formule. Las ca vedeti la toamna!
 • -1 (9 voturi)    
  boc si abramburitu' (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:14)

  "clujanu'" [anonim]

  Da scuzati-ma, BNR-ul de unde are bani de dobanda, etc. etc?
  Din cositul matale de la Rachitele?
  Daca stiam ca se traieste asa de bine acolo, ma mutam demult din "Cluju'" asta de 5 stele.
  • +2 (8 voturi)    
   pinilicii (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:53)

   cujo001 [utilizator] i-a raspuns lui "clujanu'"

   Banca nationala e autofinantata. romanii nu platesc taxe la bnr. Bugetul de stat nu contribuie la bnr decat cu propriile depozite. scoateti penalii din sala ca mananca numai rahat. Prostia penelicilor nu-i destula daca nu e si fudula.
   • 0 (6 voturi)    
    alt "destept" (Miercuri, 29 iulie 2009, 22:29)

    "clujanu" [anonim] i-a raspuns lui cujo001

    Da' bugetul de stat ii facut de tine, oranjelule?
    Sa inteleg ca contribuiti la el numai voi pedelicii?
    Adica cine nu voteaza pedeleu' nu exista?Parca asa spunea idolu' tau, piticu porno.
    Sa-ti spun ceva, in noiembrie se termina cu fraiereala, mai hahaha ma.
    Cat despre putoare, vrei sa vorbim despre Ridzi? Sau poate Udrea? Sau Berceanu? Mai vrei sa auzi?Basescu?
 • -2 (10 voturi)    
  Deficit artificial (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:48)

  Tedu [anonim]

  Deficitul a fost stabilit artificial prin blocarea oricaror plati, de unde au aparut si intarzierile de luna asta la plata salariilor bugetarilor. Practic nu s-a redus deficitul, doar s-a transferat o parte din semestrul I in semestrul II. La sfarsitul anului o sa repete istoria si uite asa Guvernul e sursa blocajului financiar in Romania. Guvern, care fiind incapabil sa reduca aparatul bugetar, suge lei de pe piata in draci si blocheaza astfel accesul firmelor private la credite accesibile.
  Asta e, avem un Guvern care in loc sa isi faca treaba si sa ajute economia sa iasa din criza, e pafarist, tampit si incapabil si actioneaza pro-criza economica.
  Daca din toata Romania, avem pe avocatul Boc cel mai bun manager si pe inginerul Pogea cel mai bun finantist. Vai de steaua noastra !!!
  • +3 (3 voturi)    
   Corect (Joi, 30 iulie 2009, 10:10)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui Tedu

   Ai pus punctul pe i. De asta s-au incadrat in deficit nu ca ar fi facut ceva pentru economie. Se lauda cu deficitul, vor lua transa 2 de la FMI dupa care va veni prapadul. In 2010 va exploda buba si va fi nasol rau de tot.
   Interesant ca singurul care a pus punctul pe i a luat numai minusuri.
   • +2 (2 voturi)    
    Pai ce te miri? (Joi, 30 iulie 2009, 14:57)

    bgd [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

    Ai vazut tu vreun membru PD care sa gandeasca logic?
 • -2 (8 voturi)    
  alta prostie (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:55)

  uiuuu [anonim]

  pai, bine, mai gigantii economici ai neamului- Bocule si Pogeo- BNR-ul ala o fi vreun srl, sa produca singur bani din care sa-si plateasca datoriile? Boc, de cite ori deschide gura in public, spune o prostie. Se zice ca betivul ii crede pe toti betivi, iar nebunul ii vede pe toti nebuni. Asa si mascaricii astia doi, daca ei is timpiti isi inchipuie ca toti sintem timpiti sa le credem gogosile.
  • -3 (5 voturi)    
   Logica (Miercuri, 29 iulie 2009, 21:25)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui uiuuu

   Nu credeam ca cineva sa gaseasca vreo logica in declaratiile irationale a celor doi, dar iata ca s-a gasit cineva. Excelenta argumentatie. Felicitari uiuuu!
  • 0 (8 voturi)    
   mai uiuuuu (Miercuri, 29 iulie 2009, 21:34)

   cujo001 [utilizator] i-a raspuns lui uiuuu

   puteeeeeeeee! a prostieeeeeee! de la peneleeeeeeee
   • +1 (3 voturi)    
    Prostieeeee (Joi, 30 iulie 2009, 10:12)

    Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui cujo001

    Prietene, ai trait bineeee pe vcremea PNL-ului. O sa mai traiesti bineeee peste vreo 10 ani desi ma indoiesc ca tu poti depasi calitatea de asistat.
   • 0 (2 voturi)    
    Te doare la lingurica? (Joi, 30 iulie 2009, 14:54)

    maximlemetru [anonim] i-a raspuns lui cujo001

    Ehe, puiule, uita-te si tu! Mai multe comentarii cu minus decit cu plus. Asta inseamna ca oamenii sint IN MAJORITATE miniosi pe guvern. Atunci cum e posibil ca tocmai ei sa fie votati cu minus?
    Sa-ti spun eu. Stati acolo, pe tastaturii, asudati, ingroziti de avalansa de nemultumiri si proteste si singurul lucru pe care sinteti capabili sa-l faceti e sa dati cu minusul. Si cu injuratura. Si cu amenintarea! Si incapabili sa dati o singura explicatie coerenta! Behaiti, ca va grabiti sa votati, sa raportati indeplinirea planului cincinal! Voi sinteti clujeni? Poate de-ai lu' Boc, egali in prostie si ingimfare! Odihneste-te-n pace!
    Pute? Nu, baiete, voi putiti, ca sinteti paltiti din BANII NOSTRI sa postati golaneste pe forumuri. N-ai grija, la toamna, in octombrie, vom fi atit de multi, incit o sa-ti fie FRICA sa spui ca esti slujbas la PD-L.
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 iulie 2009, 20:58)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   Pai tu inca nu ti-ai dat seama cum merge treaba..? (Joi, 30 iulie 2009, 15:11)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui

   Cam in felul urmator lucreaza ei....
   Hai sa bagam o masura....o fi buna..o fi rea...vedem ce se intampla. Nu facem nici un studiu de impact..nimic...nu ne consultam cu nimeni...ne asumam raspunderea si fie ce-o fi.
   Si ai mai uitat inca ceva...2 pasi destul de mari inapoi...
   1. Imprumutul de la FMI...nu zic ca ar fi putut fi evitat...insa modul in care se cheltuie banii este total deplasat. Adica tu te imprumuti ca sa plkatesti salariile...dar investitii nu faci. Pai ce fel de treaba e asta?
   2. Si cel mai important pas inapoi...incapacitatea de a reforma sistemul bugetar. Bun..un prim pas e reducerea salariilor....si asta facuta cam eronat...pt ca in loc de a reduce exact acele salarii exagerate...ei le reduc si pe alea modice. O prostie. Insa mai ramane ceva de facut...care observ ca nu se face...si care consuma cei mai multi bani...reducerea numarului de bugetari. E inadmisibil de mare...pur si simplu fara sens....si aici are si Tariceanu o contributie...insa in atatea luni de cand e Boc premier...aceasta problema trebuia rezolvata.
   Dar na...nu poti face asa ceva cand urmeaza alegeri prezidentiale. MARE greseala e acest sistem electoral, cu 2 ani consecutivi de alegeri. Fix haos.
 • +2 (6 voturi)    
  criza mare (Miercuri, 29 iulie 2009, 21:54)

  qaziop [anonim]

  acum ar trebui pus specialistul financiar vosganian sa vina cu banii. ala care prognoza crestere eterna de 8% pe an si marea pensiile cu 50%.
 • 0 (6 voturi)    
  DEFICIT ARTIFICIAL !!! (Miercuri, 29 iulie 2009, 22:42)

  Catalin [anonim]

  Poate ca ati reusit un deficit mai mic dar asta datorita faptului ca ati amanat unele plati pentru semestrul II. Printre altele sunt si chiriile militarilor. Va cam jucati cu focul domnilor. Riscurile pe care v-i le asumati sunt foarte mari. Incompetenta voastra produce pagube imense.
 • 0 (6 voturi)    
  Ce de voturi... (Joi, 30 iulie 2009, 4:06)

  maximlemetru [anonim]

  negative...
  Cred că băieții din pivnițele portocalii nici nu mai pot să scrie, au obosit, i-au coplesit comentariile negative. Ce vreti, cind incepe sa-ti fie foame, te prinzi mai repede ca bucatarul fura din portii. Toata tara s-a prins: avem doua feluri de ministri: imbecili si prosti. De aia, singura chestie pe care pot s-o facă e să pună minusuri la comentarii, cu care sa inchida topicul.
  Ce-i, baieti, Pogea a întîrziat si la voi cu salariul? Atunci astept cu interes alegerile. Pun pariu ca veti trada primii! Sa tradati bine!
  • -2 (4 voturi)    
   lasa-neeee (Joi, 30 iulie 2009, 8:14)

   cujo001 [utilizator] i-a raspuns lui maximlemetru

   alt redus de la pnl. opozitia eterna va paste fraierilor
  • +1 (3 voturi)    
   negativ versus pozitiv (Joi, 30 iulie 2009, 8:34)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui maximlemetru

   E totusi o latura pozitiva si in voturile astea negative. Asa fiecare e avizat dinainte daca comentariul e pro sau contra declaratiilor prezentate de articol.
 • +1 (3 voturi)    
  mare e minunea ! (Joi, 30 iulie 2009, 8:01)

  bistrita [anonim]

  Pe cine vrea minteasca domnul prim ministru cand ne spune ca au intrat neste bani in Banca Nationala si nici un roman nu va plati pentru asta, ca banii vor fi restituiti de BNR. Dar domnul Boc nu ne spune ca BNR are bani tot de la noi, contribuabilii. Deci am luat neste bani cu imprumut, nu ii vom folosi, dar vom platii dobinzi care nu sunt mici.
 • +3 (3 voturi)    
  deficit (Joi, 30 iulie 2009, 10:15)

  roman [anonim]

  da, domnule ministru, stim cu totii cum scoate ministerul finantelor deficitul sa fie mic. mergeti la finante cei care aveti de recuperat bani de la stat in aceste zile si vedeti ce raspuns primiti. pfa-urile, firmele cu tva de recuperat, firme cu conturi blocate abuziv pe motiv de neplata a contributiilor pana in data de luni 27.07.2009 inclusiv (ieri am cunoscut un astfel de caz, desi platile s-au facut prin banca in data de 24, firma e cu conturile blocate in trezo desi are lichiditati suficiente acolo), etc. exista un ordin intern dat de la bucuresti sa nu se faca plati sau sa se amane la maxim sa dea bine pe hartie la raportari. fratilor, bugetul e intr-o stare jalnica. in maxim 2-3 luni lucrurile vor crapa si atunci vom vedea cu totii adevarata fata a crizei. pana acum ce se intampla sunt povesti dulci.

  nu stiu daca presa cunoaste aceasta situatie descrisa de mine mai sus. ar merita facuta o investigatie si aratata fata adevarata a lucrurilor. pogea si boc incearca sa ne imbete pe toti cu apa chioara. nici ei nu cred ce zic. lupta e dura pentru toata lumea dar astia au intrecut orice masura. e cea mai mare bataie de joc pe care am vazut-o in viata mea. dar vin alegerile si trebuie sa dea bine la electorat ce eforturi fac ei.

  si ce vorbesc cu pfa-urile nu mint. am inregistrarea audio a discutiei cu functionarii respectivi de la finante. ulterior mi-am intins antenele si mi s-a confirmat acest aspect. codul fiscal spune clar din momentul in care primesti decizia finala de impunere, in momentul in care te prezinti la ghiseu trebuie sa-ti dea banii pe loc. DIN OFICIU, asa scrie in lege. ca sa te descurajeze, te pun sa faci cerere si te anunta ca vei primi control inainte de restituire. nu am pfa, dar am fost cu un prieten si am inregistrat toata discutia cu telefonul. degeaba le faci scandal, te trimit frumos la alt ghiseu.
  • +3 (3 voturi)    
   omisiune (Joi, 30 iulie 2009, 11:29)

   johnny [anonim] i-a raspuns lui roman

   Probabil pentru ca nu activati in acest domeniu, n-ati mentionat subventiile pentru agricultura!
   Desi platile pe suprafata, circa 800-900 mil euro in total, trebuiau efectuate pana pe 30 iunie (adica primul semestru), nici pana azi cea mai mare parte a banilor n-a fost virata in contul beneficiarilor! Sa vezi cand o sa se prinda astia de la Bruxelles si-o sa ceara guvernului sa returneze 200-300 mil de euro, suma transferata de UE pentru acele subventii!
 • +3 (3 voturi)    
  deficit (Joi, 30 iulie 2009, 10:24)

  roman [anonim]

  e incredibil ce se intampla. daca nu-ti platesti anticipat obligatiile, de *** de nu te vezi. cand vine vorba sa-ti incasezi dreptul tau legal, te trimit cu nonsalanta la plimbare. suntem tratati ca ultimii oameni in tara asta. nu e de mirare ca multi au ales sa plece. iar cei care au ramas aici si au decis sa se lupte cu sistemul (da, asta e termenul, sa se lupte), pe langa ca trebuie sa se descurce cu tot hatisul legislativ, pe langa ca trebuie sa suporte cel mai cretin impozit pe care l-au putut pune intr-un asftel de moment - forfetarul, mai trebuie sa suporte si UMILINTA de a-si cere dreptul si a fi tratat ca un hot. vezi doamne, sustine si tu fraiere bugetul, ca nu avem bani acum sa-ti dam inapoi.

  mi-e scarba de tot ce se intampla. si vine si basescu si ne anunta sforaitor ca suntem pe val, am depasit cele mai grele momente ale crizei. care val, domnule presedinte? poate sub val. suntem in cadere libera. sute de mii de locuri de munca s-au inchis, la fel si firme, priviti doar si corelati cifrele furnizate de ajofm-uri si de registrul comertului. nu va lasati prostiti de abureli de campanie. uitati-va pe executiile bugetare ale finantelor locale. si adevarul e acolo negru pe alb.

  nu suntem o tara de prosti cum vor ei sa ne creada. trebuie sa luam atitudine. nu indemn pe cei care au firme sa faca evaziune. dar indemn pe toata lumea sa nu se lase calcata in picioare in relatie cu statul. sa isi apere fiecare drepturile si sa nu cedeze. ca ei pe asta mizeaza. pe frica de controale. pe delasarea unora. pe lipsa de informare a altora. vorbiti cu avocati, invatati-va sa va cunoasteti drepturile. un popor informat e greu de manipulat. nu va mai lasati sa vi se spele creierii la televizor. informatie destula gasiti pe net, in primul rand pe site-urile instituriilor. doar cine nu vrea sa vada nu va constientiza adevarul.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by