Franta si Germania au cerut tarilor membre ale Uniunii Europene sa isi majoreze contributia la Fondul Monetar International cu doua treimi, la un total de 125 miliarde de euro, potrivit AFP care citeaza o scrisoare comuna a ministrilor francez si german de finante. Aceasta cerere vine dupa angajamentul luat in aprilie de tarile G20 de a suplimenta fondurile FMI cu 500 miliarde de dolari.

Ministrul german Peer Steinbrueck si cel francez Christine Lagarde au amintit ca, pana in prezent, membrii UE au anuntat ca vor furniza Fondului Monetar International 75 miliarde de euro.

"Franta si Germania sunt pregatite sa isi majoreze contributia cu doua treimi, la 18,45 miliarde de euro, respectiv 25,03 miliarde de euro, si facem apel la partenerii nostri din UE sa ni se alature", se arata in scrisoarea celor doi oficiali.

Steinbrueck si Lagarde intentioneaza sa discute aceasta problema la intalnirea informala a ministrilor de finante din UE de miercuri.

Alistair Darling, ministrul de finante britanic, a anuntat luni ca autoritatile de la Londra isi vor creste contributia la FMI cu 11 miliarde de dolari, la peste 26 miliarde de dolari.