Camera Consultantilor Fiscali: Scutirea de impozit a profitului reinvestit e o simpla amanare

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 14 septembrie 2009, 19:33 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
(14 Sep 2009) PDF, 194KB
Scutirea de impozit a profitului reinvestit ce se regaseste in proiectul Ordonantei de Urgenta pentru completarea Codului Fiscal, nu reprezinta o scutire de impozit pe profit, ci o simpla amanare pe termen scurt la plata acestuia, apreciaza reprezentantii Camerei Consultantilor Fiscali intr-un comunicat remis HotNews.ro. Consultantii fiscali apreciaza ca de o scutire reala se poate vorbi numai atunci cand se diminueaza efectiv obligatia fiscala.  

De asemenea, Camera Consultantilor Fiscali considera ca "limitarea aplicarii masurii numai la investitiile in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice este selectiva. Selectivitatea este discriminatorie fata de companiile a caror activitate nu presupune utilizarea echipamentelor tehologice si poate contraveni, astfel, legislatiei comunitare privind ajutorul de stat".  

Consultantii fiscali atrag atentia asupra faptului ca masura propusa nu este aplicabila in situatia in care impozitul pe profit datorat este sub nivelul impozitului minim, astfel fiind excluse de la beneficiile unei astfel de masuri companiile cu profituri mai reduse.

In aceste conditii, Camera Consultantilor Fiscali din Romania propune introducerea in proiectul de OU a unei masuri fiscale care sa aiba ca efect scutirea efectiva la plata sau reducerea impozitului, respectiv o masura care sa reduca baza impozabila, cum ar fi, de exemplu, deducerea fiscala suplimentara a 50% din valoarea investitiei efectiv realizate. Reprezentantii Camerei mai propun si extinderea aplicarii facilitatii la totalitatea investitiilor in “active corporale si necorporale aferente obiectului de activitate” in baza unui studiu national de prognoza economica care sa cuprinda obiective importante din ramuri si activitati economice care vor fi necesare in viitor.

Aplicarea unor masuri fiscale adresate dezvoltarii unor obiective care nu sunt foarte clar definite, in perioade de criza economica, intr-o economie in care deficitul bugetar este foarte mare, reprezinta o modalitate prin care dezechilibrul bugetar se poate accentua, se mai arata in comunicatul CCF.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

1227 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Camera de partid (Luni, 14 septembrie 2009, 20:58)

    ??? [anonim]

    Consultantii sau liberalii?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri