Reprezentantii bancilor comerciale spun ca era de asteptat ca Guvernul sa cada, primele efecte urmand sa se vada pe curs si in intarzierea reformelor. "In momente din astea oamenii nu stiu la ce sa se astepte si fug sa cumpere euro, ceea ce da un semnal prost pentru leu".

Banca Nationala va interveni sa apere cursul, pentru ca de curs depinde stabilitatea indivizilor si a companiilor care au angajate credite, au plati de facut si asa mai departe”, au declarat surse din cadrul sistemului bancar. Sefii de banci spun la unison ca daca in strainatate, caderea unui Guvern nu este semnal de criza, la noi lucrurile stau cu totul diferit.

“In orice tara din Vest, daca pica un Guvern, se stie ca partidul urmator intra la guvernare cu un program pe care il stie toata lumea. La noi, nu stie nimeni, nimic. Nu se stie cine va veni la guvernare, nu se stie ce program va avea si ce intentii de viitor are”, a declarat pentru HotNews.ro seful unei banci locale.

Nici trezorierii bancilor nu sunt mai optimisti. ”Ne afecteaza caderea Guvernului, cum sa nu ne afecteze? Multi dintre noi iesim din pozitii pana se clarifica situatia. Tot ce putem este sa estimam probabilistic. Daca vine PSD-ul la guvernare, urmeaza taxe mai mari".

"Daca vin liberalii probabil vor mari investitiile si vom vedea cresteri pe partea de cheltuieli. Deocamdata vedem doar o presiune suplimentara pe leu”, a declarat dealerul sef al unei alte banci locale.