Grupul bancar elvetian Credit Suisse a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului un profit de 2,4 miliarde de franci elvetiei (1,6 miliarde de euro), cu 50% mai mult decat in trimestrul anterior, potrivit AFP. In perioada iunie-august, Credit Suisse a inregistrat un castig de 1,6 miliarde de franci, in vreme ce in cel de-al treilea trimestru din 2008 banca a consemnat o pierdere de 1,3 miliarde de franci.

Reprezentantii grupului financiar au anuntat ca indicatorul de soliditate al capitalului (tier 1 capital ratio) s-a imbunatatit de la 15,5% la finele lunii iunie, la 16,4% la sfarsitul lui august.

Brady Dougan, directorul executiv al Credit Suisse, s-a aratat "increzator in modelul de afaceri si in pozitia competitiva a bancii". "Daca pietele raman constructive, credem ca vom fi in masura sa ne mentinem ritmul de crestere. Chiar daca pietele se deterioreaza, noi credem ca Credit Suisse este in pozitia de a avea performante bune", a mai spus acesta.

Profitul Credit Suisse vine dupa o serie de rezultate pozitive inregistrate de alte mari banci internationale, printre care Deutsche Bank, Morgan Stanley si Goldman Sachs.

Actiunile grupului financiar se depreciau cu 2,08% in deschiderea sedintei de tranzactionare de joi, la 58,80 franci, in vreme ce piata scadea, pe ansamblu, cu 0,65%.