Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut, luni, titluri de stat cu maturitate la sase luni de 815,35 milioane de lei, la un randament mediu anual de 10%, potrivit datelor bancii centrale. Valoarea anuntata initial era de 1,2 miliarde de lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 10% pe an.

Bancile au depus cereri de cumparare de 2,04 miliarde de lei.

La sedinta similara din 12 octombrie, MFP a atras 850,3 milioane de lei, la un randament mediu anual de 9,97%.

Potrivit NewsIn, Ministerul Finantelor si-a propus sa atraga in luna noiembrie sase miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe trei si cinci ani, cu 137% mai mult decat a atras in octombrie. In primele zece luni din acest an, MFP a emis titluri de stat de 58 miliarde de lei, ceea ce reprezinta de peste patru ori mai mult decat in intregul an 2008.

Deficitul bugetului general consolidat a ajuns dupa primele noua luni ale acestui an la 25,56 miliarde de lei, echivalent cu 5,14% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru 2009, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

Autoritatile romane si Fondul Monetar International (FMI) au agreat, dupa misiunea de evaluare a Fondului din august, o noua tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an, de 7,3% din produsul intern brut (PIB) (36,5 miliarde lei), la o contractie economica de 8,5% pentru acest an si o valoare a PIB de 497,3 miliarde lei.