Romania va primi urmatoarea transa din imprumutul de la Fondul Monetar International "cel mai probabil in februarie", in conditiile in care misiunea va reveni la Bucuresti in ianuarie, a declarat miercuri seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, dupa intalnirea cu reprezentantii Bancii Nationale, potrivit NewsIn. Delegatia FMI urmeaza sa se intalneasca, tot miercuri, si cu reprezentantii Guvernului si cu presedintele Traian Basescu.

  • "Tehnic, ar fi un program foarte strans sa incercam sa livram transa in ianuarie, dar lucram la calendarul exact. Anticipam ca misiunea va reveni in ianuarie si, dupa finalizarea discutiilor, vom merge foarte repede in board. Cel mai probabil, vom livra transa in februarie, dar ne miscam cat putem de repede", a afirmat Jeffrey Franks.
  • Jeffrey Franks nu exclude nici livrarea cumulata a transelor trei si patru pentru Romania. "Este o posibilitate sa livram transele impreuna, dar discutam inca si calendarul nu e stabilit inca", a spus el.
  • Seful misiunii FMI a reiterat faptul ca tinta in plan fiscal este ca Romania sa ajunga la deficite bugetare reduse in urmatorii ani si ca decizia de reducere a cheltuielilor in acest sens apartine guvernului: "Vreau sa fie clar, pentru ca au existat relatari cum ca FMI ar fi responsabil pentru concedierea a 100.000 de oameni, dar nu este cazul. FMI nu a impus masuri anume. Exista o anumita reducere a cheltuielilor cu personalul pe care am agreat-o cu autoritatile, dar e decizia guvernului cum va reusi acest lucru".