American International Group (AIG) va vinde divizia de asigurari din Asia grupului britanic Prudential pentru aproximativ 35,5 miliarde de dolari, tranzactia urmand sa ajute autoritatile americane sa isi recupereze miliardele de dolari acordate AIG, potrivit Reuters care citeaza surse apropiate situatiei.

UPDATE: Informatia a fost confirmata ulterior si de oficialii asiguratorului britanic.

Prudential, care are o capitalizare de piata de 23 miliarde de dolari, va plati pentru American International Assurance (AIA) circa 25 miliarde de dolari in numerar, iar restul in actiuni. Asiguratorul britanic intentioneaza sa stranga 20 miliarde de dolari prin intermediul unei operatiuni de tip rights offering, sustinuta de Credit Suisse, JPMorgan Chase si HSBC, pentru a finanta aceasta tranzactie.

In urma acestei tranzactii, Prudential va deveni unul dintre cei mai mari asiguratori din Asia. Prudential opereaza deja pe 13 piete asiatice, avand peste 11 milioane de clienti.

American International Assurance, care isi are sediul in Hong Kong, este cea mai importanta divizie a AIG din Asia, care detine active de 60 miliarde de dolari si are 20 milioane de clienti.