Ministerul Finantelor Publice (MFP) a programat pentru luna martie rambursari de TVA in valoare totala de 794,5 milioane de lei, prima transa, de 114,4 milioane de lei, urmand sa fie acordata luni, 8 martie, scrie Mediafax.

A doua transa, in valoare de 208 milioane de lei, va fi restituita pe data de 24 martie, iar 307,8 milioane de lei vor fi transferati pe 29 martie.

"La sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Finantelor a adoptat o serie de masuri economice, pentru a sprijini mediul de afaceri, si anume cresterea plafonului pentru returnarea imediata a TVA la 10.000 de lei lunar", se arata intr-un comunicat al Finantelor.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu i-a anuntat vineri pe bancheri si pe reprezentantii oamenilor de afaceri ca Fiscul va respecta termenul de 45 zile pentru rambursarea TVA.

"Restituirea TVA va continua sa fie o prioritate a Ministerului Finantelor si doresc sa informez toti contribuabilii ca nu exista probleme de lichiditate care sa impiedice intrarea in parametrii legali de restituire a TVA-ului.

Usurarea rambursarii TVA a fost doar un prim pas - avem in vedere un plan de monitorizare detaliata si corectie imediata privind sarcina fiscala si birocratica pe care statul o pune pe mediul privat. Intentia este ca in urmatoarele luni sa diluam aceasta povara pentru a mai da putin vant in panzele mediului privat", a declarat in Vladescu in comunicat.

Potrivit ministrului, in luna ianuarie, Finantele au rambursat TVA in valoare de 800 de milioane de lei, fata de 500 milioane de lei achitati in perioada similara din 2009.