Guvernul va discuta la inceputul saptamanii viitoare, impreuna cu reprezentantii BNR, un plan de masuri de redresare economica, printre acestea urmand sa se regaseasca introducerea unui impozit suplimentar pentru banci si un nou produs de creditare pentru IMM-uri, a declarat luni Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, citat de Mediafax.

"Am discutat in coalitie despre oportunitatea unui set de masuri suplimentare pentru redresarea economiei. Am decis ca saptamana viitoare Guvernul sa aiba o intalnire cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei, in care sa discutam despre masurile pe care le gandim sa le propunem", a spus Laszlo Borbely.

El a precizat ca masurile pe care Cabinetul le va propune nu au fost stabilite inca, insa cateva dintre acestea "sunt in analiza". Printre acestea, ministrul Mediului a enumerat introducerea unui impozit suplimentar pentru banci, dupa un model deja vehiculat la nivel european, dar si infiintarea unui nou produs de creditare pentru IMM-uri.

Costurile suplimentare impuse bancilor s-ar putea rasfrange asupra clientilor

Mihai Bogza, prezedintele BancPost, a declarat pentru HotNews.ro ca orice cost suplimentar impus bancilor s-ar putea rasfrange, macar partial, si asupra clientilor.

El a mai precizat ca "mediul bancar a fost mereu deschis sa discute cu Guvernul orice masura de relansare economica. Nu respingem neaparat ideea unui impozit suplimentar, dar un dialog prealabil este necesar, pentru a nu se ajunge la un efect opus celui intentionat".

Contactat de HotNews.ro, Robert Rekkers, presedintele executiv al Bancii Transilvania, a declinat orice comentariu pe aceasta tema.