O nenorocire nu vine niciodata singura, scrie corespondentul pe Europa Centrala si de Est al Financial Times pe blogul sau, comentand situatia Romaniei care, devastata de inundatii, va trebui sa faca fata cresterii TVA ceea ce va duce, potrivit ministrului de finante Sebastian Vladescu, la o contractie economica de peste 1,5% in 2010. Acestea in contextul in care "Romania are un guvern care este in cel mai bun caz disfunctional, si in cel mai rau caz, incompetent", iar presedintele Traian Basescu este precum "elefantul in magazinul de portelanuri".

Comentariul semnat de Chris Bryant atrage atentia ca prognoza pentru economia Romaniei este sumbra in urma deciziei cresterii TVA la 24%, masura necesara pentru atingerea tintei de deficit bugetar de 6,8% convenite cu FMI, masura pe care presedintele a condamnat-o, propunand ca alternativa impozitarea pensiilor.

Totodata, Romania trebuie sa isi revina in urma valului de inundatii care a dus la moartea a peste 20 de persoane si a provocat pagube de milioane de euro.

"Chiar si atunci cand apele se retrag, romanii si investitorii isi dau seama ca lucrurile nu se vor imbunatati curand", scrie FT.

Bryant sustine ca deprecierea leului nu este o surpriza si avertizeaza ca masuri ca cele luate de guvernul de la Bucuresti duc la o recesiune prelungita.