Jean-Claude Juncker: Economia Europei revine la normal
"Cred ca lucrurile revin la normal. Testele de stres au fost concludente si convingatoare, iar acum asistam la o reluare sigura a economiei europene, inclusiv a celei din zona euro", a declarat Jean-Claude Juncker.
El a mai spus ca sistemul bancar european este mai robust decât se estimase înainte de publicarea rezultatelor testelor de stres efectuate pe 91 de bănci europene.
In privinta Greciei, presedintele Eurogrup a spus ca este foarte multumit de masurile luate de autoritati pana in prezent. Totodata, el s-a aratat foarte optimist ca Atena va primi urmatoarea transa de la UE si FMI in septembrie.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Pe noi ne vor trage in sus comenzile industriale externe, investitiile straine, companiile care isi vor muta centrele de operatiuni in Romania..... adica numai factori externi, nimic pe care propriu-zis sa-l fi creat noi, organic.
Si cand vom fi iesit din criza in urma acestor influente externe, Guvernul Boc va spune "planul anti-criza al Guvernului a functionat eficient".
Chiar daca spune adevarul, si Europa isi revine, nu stiu cat de mult ne ajuta pe noi asta:
- Cu investitiile straine mai usurel, ca sunt speriati mai toti investitorii si cauta siguranta, nu profit si Romania sta prost in domeniul stabilitate.
- Nu avem autostrazi sau strazi.
- Avem birocratie stufoasa si coruptie la greu.
- Taxe destul de multe.
- O parte considerabila din forta de munca e plecata in afara.
Deci de ce ar alege cineva Romania? cand sunt alete tari mai atractive prin jur.
Poate doar ceva firme de IT si call-centeruri.
Cand vom intra si noi ca tara(Romania) in zona euro o sa avem alt statut si credibilitate europeana si mondiala si totodata trebuie sa intram in Spatiul Schengen anul viitor in martie, altfel vom ramane ca pana acum Spatiul Smenghen.