Stimulentele acordate angajatilor unor ministere trebuie sa dispara si sa fie inlocuite cu un sistem echitabil pentru toti functionarii publici, a declarat noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a cerut, vineri, ministrilor Finantelor si Muncii sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept "o sfidare" a opiniei publice.

"A fost o discutie la Guvern dupa depunerea juramantului si impreuna cu ministrul Muncii analizam aplicarea unui sistem echitabil pentru toti functionarii publici. Adica, de exemplu, un consilier din Ministerul Finantelor trebuie sa aiba acelasi salariu ca si un consilier din orice alt minister...", a afirmat Ialomitianu, intrebat daca va taia stimulentele si sporurile date angajatilor ministerului de predecesorul sau, Sebastian Vladescu.

"Noi trebuie sa asiguram un sistem de cointeresare pentru cei care lucreaza in Finante, dar sigur ca intr-o perioada de criza nu poti sa creezi avantaje unor persoane, mai ales din gradina ta, si sa le ceri la ceilalti sa suporte masuri de austeritate. Asta a fost mesajul presedintelui si trebuie pus in aplicare (... ) Analiza se va face in functie de ce salarii sunt in Ministerul de Finante, ca am inteles ca sunt reduse, si in Ministerul Muncii, comparativ cu alte ministere. Noi trebuie sa asiguram un sistem echitabil si acest sistem de stimulente trebuie sa dispara", a spus ministrul.