Grupurile de clienti nemultumiti ai bancilor vor depune astazi memorii la sediile principalelor partide politice, incercand sa atraga atentia asupra pozitiei lor in privinta adoptarii Ordonantei 50/2010, care reglementeaza creditele pentru consumatori. "Observand diferentele intre declaratiile politice si actiunile concrete ale partidelor referitoare la OUG 50/2010, grupurile de clienti ai Volksbank, BCR, Raiffeisen, Bancpost, Alpha Bank si RBS s-au hotarat sa ia atitudine. Asadar luni, 11 octombrie, un grup de clienti va depune cate o scrisoare pentru fiecare partid", potrivit unui comunicat semnat de Adrian Paraschiv, liderul grupului de clienti ai Volksbank.

Proiectul de transformare in lege a Ordonantei 50 urmeaza sa fie discutat marti de Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, care este Camera decizionala, potrivit unei declaratii facute pentru HotNews de presedintele Comisiei de specialitate, Viorel Stefan.

“Sunt 100 de amendamente de la Comisia Economica. Mai avem si noi la Comisie (de Buget, Finante si Banci- n.red) tot pe atatea, dar nu stim inca sigur daca sunt aceleasi sau se suprapun doar in parte. Mesajul nostru este ca soarta Ordonantei 50 inca nu s-a jucat. Marti dupa amiaza incepem discutiile, ele vor dura mai mult ca sigur si miercuri, iar pe saptamana urmatoare speram sa finalizam Raportul final”, declarase pentru HotNews.ro Viorel Stefan, presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor.

Ordonanta va trece, fara indoiala, discutia fiind legata de forma in care va trece, mai crede Stefan. “Parerea mea particulara este ca din conflictul clienti-bancheri se poate iesi reglementand clar si stimulativ modalitatea de refinantare. Daca un client considera costul creditului sau prea mare sau daca nu e multumit, sa si-l poata refinanta in conditii mai bune”, a mai explicat Viorel Stefan.