Comertul electronic cu plata online cu cardul a depasit valoarea de 127,8 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 38% fata de anul 2009, iar numarul de tranzactii procesate a crescut cu 82% fata de 2009, inregistrandu-se 2,26 milioane de tranzactii, conform datelor furnizate de Romcard, a anuntat joi Gecad ePayment, firma ce controleaza circa 90% din piata locala de tranzactii online cu cardul.

Potrivit informatiilor acestei firme, in perioada mentionata, in sistemul ePayment s-au procesat 2,08 milioane de tranzactii, la o valoare de 121 de milioane de euro. Anul trecut, in acest sistem, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 58 de euro, in scadere fata de valoarea inregistrata in 2009, de 79 de euro. Industriile in care s-au procesat cele mai multe tranzactii online au fost: telecomunicatiile, turismul, plata utilitatilor, serviciile, retailul si divertismentul.

Lunile in care s-au inregistrat cele mai multe tranzactii au fost: mai - cu 210.000 de tranzactii, generate in special de cumparatorii care au achizitionat pachete de vacanta pentru sezonul estival si decembrie - cu 205.000 de tranzactii, majoritatea reprezentand cumparaturi facute cu ocazia sarbatorilor de iarna.

  • Volumul tranzactiilor ecommerce va creste cu 30% in 2011, estimeaza Romcard

"In prima parte a lui 2010 volumul tranzactiilor a continuat tendinta crescatoare din 2009. In iunie, iulie si august s-a inregistrat o diminuare a volumului tranzactionat cu 15-25% fata de lunile precedente, evolutie care s-a datorat mai degraba unor circumstante conjuncturale decat crizei economice. Incepand cu luna septembrie, tendinta ascendenta a fost reluata, volumele tranzactionate ajungand la cotele atinse in prima parte a anului. Evolutia incurajatoare din ultimele 4 luni ne determina sa avem o perspectiva optimista pentru 2011, cand estimam o crestere cu 30% fata de 2010 a volumului tranzactiilor ecommerce", a declarat Marin Mitroi, director general Romcard.

Gecad ePayment International este furnizor de solutii eCommerce integrate, pe piata romaneasca si detine solutia proprietara ePayment, dedicata exclusiv companiilor care detin sau vor sa-si deschida o afacere online.

RomCard, procesor de tranzactii cu carduri in Romania, a implementat tehnologia 3DSecure integrand-o in sistemul sau de procesare. Printr-o solutie proprie, compania ofera serviciile pentru "Verified by VISA" si "MasterCard SecureCode" pentru tranzactii sigure prin Internet folosind cardurile bancare.