Acordul administrativ între Guvernele României şi Canadei în domeniul securităţii sociale a fost publicat in Monitorul Oficial

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2011, 17:17 Economie | Finanţe & Bănci

Autoritățile din Romania si Canada vor elibera la cerere lucrătorilor independenți, lucrătorilor salariați detașați, membrilor echipajelor navelor sau altor persoane interesate un act care dovedește că lucrătorul salariat sau independent este scutit de asigurarea obligatorie în celălalt stat, se arata intr-un comunicat al KPMG. Aceasta este o consecinta a acordului administrativ între Guvernul României şi Guvernul Canadei pentru aplicarea Acordului în domeniul securităţii sociale dintre cele doua state.

Totodată, Acordul administrativ stabilește procedurile referitoare la procesarea cererilor de prestații, de către organismele de legătură precum și modul în care aceste instituții vor facilita examinările medicale, unde acestea sunt necesare, mai spun oficialii KPMG.

"Menţionăm că Acordul administrativ intră în vigoare la data intrării în vigoare a Acordului (prima zi a celei de-a patra luni care urmează lunii în care fiecare parte a primit de la cealaltă parte notificarea scrisă privind îndeplinirea cerinţelor interne pentru intrarea în vigoare a acordului. Din surse oficiale înţelegem că procedura notificărilor a fost demarată) şi îşi va înceta valabilitatea în momentul încetării valabilităţii Acordului. De asemenea amintim că Acordul are aplicabilitate doar în domeniul asigurărilor pentru pensie, fără a acoperi alte arii de securitate socială", se mai spune in comunicat.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

529 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version