Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de referinta de 4,2419 lei pentru un euro, nivel cu 0,78 bani mai mare decat cel din ziua anterioara.

Pe piata valutara, leul a continuat sa se deprecieze in sedinta de joi, inregistrand din nou cea mai slaba evolutie din regiune. Moneda nationala s-a depreciat joi cu 0,5%, iar pana la jumatatea sedintei de joi s-a depreciat dincolo de nivelul de 4,24 lei/euro.

"Deoarece cresterea recenta a burselor europene pare sa fi luat o pauza in aceasta dimineata, este posibil ca leul sa continue sa se deprecieze in sedinta de astazi. O asemenea ipoteza este sustinuta si de publicarea din aceasta dimineata a unor date slabe privind increderea sectorului prelucrator din Polonia", se arata intr-o nota a ING Bank.

Leul s-a depreciat nesemnificativ si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,9260 lei pentru un dolar, fata de 2,9259 lei/dolar cat a fost joi.

Comparativ cu sedinta anterioara, leul a castigat 5,05 bani in fata francului elvetian, ajungand la 3,4561 lei/franc. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,6214 lei, dupa ce joi cursul bancii centrale a fost de 3,6389 lei pentru 100 de yeni.​