ArcaBoard, un vehicul glisor propulsat electric, a fost lansat oficial joi, de ARCA Space, dispozitivul avand pretul de 19.900 de dolari, iar primele livrari sunt programate incepand din 15 aprilie, transmite Agerpres.

Placa zburatoare ArcaBoardFoto: ARCA

"Pentru prima oara in istorie, fiecare persoana va avea posibilitatea sa zboare oriunde doreste, oricand doreste", sustin producatorii intr-un comunicatde presa. Ei prezinta ArcaBoard drept "primul vehicul revolutionar de la aparitia bicicletei, a automobilului sau avionului".

ArcaBoard este un vehicul glisor electric, avand 272 cai putere si 203,000 W, fiind, potrivit comunicatului, "cel mai puternic si mai usor vehicul personal creat vreodata". ArcaBoard se poate deplasa in orice directie, inainte si inapoi. Pretul de achizitie este de 19.900 de dolari americani, poate fi comandat pe site-ul ARCA, iar primele unitati vor fi livrate incepand cu 15 aprilie 2016.

"ArcaBoard este un vehicul revolutionar. In ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospatiale care tinteau catre cer. Acum, am folosit cunostintele insusite pentru a darui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a implini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura", afirma Dumitru Popescu, presedinte ARCA Space Corporation, citat in comunicat.

ArcaBoard este construita din materiale compozite, are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm si o greutate de 82 de kilograme. Aceasta tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg sa zboare.

Vehiculul poate sa zboare la o inaltime de 30 de centimetri, cu viteze de pana la 20 km/ h.

Performanta este limitata de senzorii care o echipeaza. Anduranta maxima este de 6 minute, dar cu accesoriul ArcaDock bateriile pot fi reincarcate in 35 de minute.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospatiala, cu sediul in Las Cruces - New Mexico (SUA), al carei obiectiv principal este explorarea spatiala. ARCA a fost fondata ca ONG in Romania in 1999 si si-a mutat cartierul general in SUA anul trecut.