Câțiva utilizatori de iPhone XS și XS Max s-au plâns că telefoanele lor nu se încarcă prin cablu decât dacă ecranul este aprins. Vloggerul Lewis Hilsenteger a făcut un test cu nouă iPhone-uri și câteva dintre ele nu se încărcau prin cablu, el denumind problema Chargegate. Apple nu a oferit încă o poziție.

Noua iPhone-uri la testFoto: Captura YouTube

Câțiva utilizatori de iPhone XS și XS Max, modele lansate foarte recent, spun că telefoanele lor nu se încarcă prin cablul Lightning, decât dacă ecranul este aprins. Nu au fost raportate probleme la încărcarea fără fir.

Vloggerul Lewis Hilsenteger a făcut un test cu nouă iPhone-uri și câteva dintre ele nu s-au încărcat. În clipul care a făcut aproape 5 milioane de vizualizări, Hilsenteger spune că este o problemă gravă, mai ales că unul dintre telefoane nu se încărca în nicio situație.

Un scenariu posibil indică existența unui bug legat de o nouă funcție de iOs care blochează transferul de date prin portul Lightning dacă telefonul este în standby pentru mai mult timp. Un update de soft poate rezolva problema.

Surse: BBC, 01net.com