Universul telefoanelor cu ecran pliabil începe să devină din ce în ce mai atractiv și mai populat cu modele dintre care să poată alege utilizatorii. Producătorul chinez de dispozitive mobile Oppo a lansat un nou model de telefon pliabil - Oppo Find N - care se vrea a fi un rival direct pentru celebrul telefon Samsung Galaxy Fold. Oppo Fin N vine însă cu dimensiuni ceva mai reduse, mai ușor de manevrat, dar cu un ecran exterior cu proporții „clasice”, similare telefoanelor obișnuite. La interior, când este desfășurat, ecranul mare ajunge la o diagonală de 7,1 inci, iar pliul care se face când ecranul este „îndoit” abia dacă poate fi observat și simțit.

Oppo Find NFoto: Hotnews

Oppo Find N vine cu un ecran exterior într-un format clasic (16:9) și o diagonală de 5,49 inci. La interior există un ecran pliabil cu o diagonală de 7,1 inci, un amoled cu o rată de refresh adaptivă de 120Hz și un vârf maxim de luminozitate de 1.000 de nits. Potrivit Oppo, ecranul pliabil este format din 12 straturi componente, inclusiv straturi foarte subțiri de sticlă, iar din punct de vedere al durabilității telefonul ar urma să reziste cel puțin la 200.000 de plieri.

De remarcat că balamaua telefonului este proiectată să stea în poziție fixă când e deschisă oriunde între 50 și 120 de grade, ceea ce face telefonul foarte versatil în utilizare, în special ca stand pentru camera foto/video.

Telefonul vine cu un procesor Snapdragon 888, RAM 8 GB sau 12 GB LPDDR, 256 GB sau 512 GB spațiu de stocare de tipul UFS 3.1, o baterie de 4.500 mAh și cu posibilitatea încărcare rapidă la 33W (Supervooc), încărcare wireless 15W și încărcare wireless reversibilă la 10W (încarcă accesorii).

Pe spate Find N are trei camere - cea principală de 50 megapixeli bazată pe senzorul Sony IMX766, o cameră ultrawide de 16 MP și o cameră telefoto 2x zoom optic de 13 MP.

HotNews.ro a participat la lansarea modelului pliabil Oppo Find N și, din primele impresii, telefonul pare mai mic și simțitor mai manevrabil și mai „închegat” decât competitorul direct Samsung Galaxy Fold 3 (pe care l-am testat aici).

Atunci când este pliat, deși evident mai gros decât un telefon obișnuit, Oppo Find N e destul de manevrabil, iar cele două „jumătăți” de telefon se închid perfect una peste cealaltă, fără să rămână spațiu între ele.

Acest lucru este posibil pentru că, în interior, atunci când ecranul principal este pliat, acesta formează o buclă astfel încât pliul să fie cât mai puțin sesizabil și care permite închiderea completă a celor două jumătăți.

Oppo susține că a obținut o certificare TUV cum că pliul ecranului de pe Find N este cu 80% mai puțin sesizabil decât pe alte modele pliabile de pe piață.

În puținul timp în care am reușit să ne „jucăm” cu Find N am remarcat exact acest lucru: pliul este mult mai puțin evident, atât vizual, cât și tactil, decât la alte modele pliabile pe care le-am mai manevrat în trecut.

Din păcate Oppo a anunțat că modelul Find N va fi disponibil momentan doar în China, acolo unde se va vinde pentru 7999 yuani (echivalentul a 1.115 euro) pentru varianta 8GB RAM + 256 GB stocare sau 8999 yuani (echivalentul a 1.250 de euro) pentru varianta 12GB RAM + 512 GB stocare.

Sursă foto: HotNews.ro